Zašto se ne prskaju komarci u Tavankutu

Poznati kao prenosioci mnogih bolesti komarci čiji ubod može biti i fatalan, suzbijaju se, nekada avio tretmanom iz vazduha, nekada tretmanom sa zemlje.

U sredu, šestog jula, u pojedinim gradskim i prigradskim naseljima vršiće se suzbijanje ovih insekata, tretman će se vršiti u večernjim časovima tkz. ULV tehnikom sa zemlje.

zaprasivanje komaraca

Građani naselja kako gradskih tako i prigradskih mesnih zajednica koji su iz ovog programa suzbijanja  komaraca iz nepoznatih razloga izostavljeni sa pravom se pitaju: Zbog čega su njihova naselja izostavljena?

Jedan od primera je Tavankut, selo sa nekoliko vodotokova, jezera, šuma i naravno alternativnom gradskom deponijom na koju se baca sve i svašta i koja je mali Černobil. Na ovu deponiju izvestan privatni preduzetnik iz Subotice svojim kamionom za ispumpavanje septičkih jama, po dolasku u Tavankut istrese po dva do tri kamiona fekalija, selo nema kanalizaciju , svaka kuća ima septičku rupu, sve ovo je idealno stanište za razvoj komaraca  i sasvim je opravdan revolt građana koji uredno plaćaju doprinose i poreze. Meštani se pitaju.

Zašto se kod nas ne prska?

-Ništa bolja situacija nije ni sa susednim Ljutovom.

Sve gore navedeno : šume, jezera, kanali, septičke rupe.. idealna su staništa za komarce kojih u ovim letnjim mesecima ima na pretek. Da nije igra potvrđuje i činjenica da su mnoga deca ali i odrasli alergični na ujed komarca te neretko moraju zatražiti i lekarsku pomoć.KOMENTARI

 1. Wolf kaže:

  Makova sedmica,Kelebija-Majdan jezero…..komarci su prenosnici gomile bolesti kako na coveka tako i na zivotinje

 2. Suboticanka kaže:

  Zasto se uopste nigde, ni u Tavankutu, ni u Subotici, ni sire ne prska? Sta se ceka? Gde su nestale pare za te stvari? Gde su odgovorni ???

 3. fizikalac - fizicar kaže:

  ranije su se bar delila sredstva i tablete proziv komiraca da ljudi mogu kod sebe da odrade posao, kad se vec generalno na nivou grada nije radilo kako treba… ni toga vise nema…

  ko ne umre od metka, umrece od neke africke bolesti 🙁

OSTAVITE KOMENTAR