Zatvara se kružni tok u Petefi Šandora

Od 1. novembra biće otvorena raskrsnica ulica Matije Gupca i Matka Vukovića, a zatvoriće se kružni tok kod Trga žrtava fašizma.

kruzni tok

U ulici Šandora Petefija Hitna pomoć funkcionisaće nesmetano, a benzinska pumpa neće raditi. U decembru predstoji zatvaranje Karađorđevog puta i spajanje Kolektora II sa mrežom već izgrađenom u Novom selu.

matka vukovica

Izgradnja kolektorske i vodovodne mreže u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada donela je izmene u režimu saobraćaja i izmeštanje autobuskih linija, najviše zbog radova koji su u toku na raskrsnici ulice Matije Gupca i Matka Vukovića. Od 1. novembra, međutim, ona treba ponovo da bude otvorena za sva vozila, a istog dana zatvoriće se kružni tok na raskrsnici Trga žrtava fašizma i ulice Šandora Petefija, čije uklanjanje je već počelo pre nekoliko dana. Na ovom potezu, od desne strane Trga žrtava fašizma i duž ulice Šandora Petefija, izvođači radova na Kolektoru II zadržaće se, zavisno od toga koliko vremenske prilike posluže, do pred kraj decembra, kada će zbog zatvaranja Karađorđevog puta u prelasku na Trg Kralja Tomislava, biti zatvoren međunarodni put prema Kelebiji, od značaja za teretni i tranzitni saobraćaj.

„Prva faza Kolektora II do ulice Maksima Gorkog je završena, urađen je i asfalt, a u ovoj drugoj fazi izvođač se nalazi na pedesetak metara od kružnog toka kod Trga žrtava fašizma i na njemu treba da počnu radovi 1. novembra. Dogovorili smo se sa predstavnicima „Graditelja NS“ da se u isto vreme otvori raskrsnica u Matka Vukovića, jer ne mogu dve važne raskrsnice u isto vreme da budu zatvorene. Na njoj će biti postavljen prvi asfaltni sloj, a na proleće završni. U međuvremenu, nastaviće se radovi u ulici Matije Gupca, od Maksima Gorkog, na prevezivanju priključaka, a onda će i ona biti posuta tucanikom i pripremljena za asfaltiranje“, kaže inženjer Goran Mijatović, rukovodilac realizacije Projekta ispred Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 

Do Hitne pomoći bez problema

Do kružnog toka, ulicom Šandora Petefija, u toku leta već je postavljen deo centralnog magistralnog vodovoda, i u nastavku radova on će desnom stranom Trga žrtava fašizma, dok se bude gradio Kolektor II, biti polagan u suprotnom smeru, čime će biti izbegnuto da se dva puta raskopava. Što se tiče samog kolektora, on će produžiti prema Hitnoj pomoći i benzinskoj pumpi, da bi najzad stigao do Trga Kralja Tomislava, čime će, prelaskom na Bajski put, njegova izgradnja biti okončana.

hitna

„Na kružnom toku izvođač će se zadržati dvadesetak dana, a još toliko u ulici Šandora Petefija. Tu će biti nešto manji profil cevi, od 900 umesto 1400 milimetara, pa će samim tim radovi napredovati brže. Posle izgradnje šahtova na kružnom toku, on će biti posut tucanikom, jer asfaltiranje neće moći da se uradi pre proleća. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, najviše što će se uraditi biće prvi asfaltni sloj. Da bi Hitna pomoć mogla nesmetano da radi, biće obezbeđen prelazak preko gradilišta, tako da će njena vozila moći da ulaze i izlaze. Parking na toj površini koristiće se sve do trenutka dok izvođač ne stigne iz pravca kružnog toka i vozila će moći da saobraćaju ulicom Jožefa Atile. Tu postoji i dosta široka zelena površina, koja će se zatim moći koristiti za vozila Hitne.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Prekrasno zelenilo na kruznom toku

 2. laki kaže:

  Koliko je para potrošeno pre kratkog vremena za izgradnju kružnog toka u Petefi Šandora???… nekoliko desetina hiljada €. E, a sad ga treba razoriti i posle ponovo ubaciti novih nekoliko desetina hiljada € za njegovu ponovnu izgradnju… normalno dobar deo od te sume treba da dopuni džepove naših vajnih gradskih funcionera.

  Kakvi smo mi debili kad gledamo očigledno razbacivanje novca koji od nas ova pohlepna bulumenta dere i otima nemilice. Svaka im čast na planiranju izgradnje, a nama još veća na našoj bezgraničnoj naivnosti.

  I… normalno za loše planiranje biće krivi oni koji su prethodno bili na vlasti.

 3. Jakobsfeld kaže:

  I treba ljudi, kad smo ovce i sve ovo trpimo ! Pokradoše nam fabrike, plate, penzije, radna mesta, ostavili narod bez perspektive, a neki ih još uvek podržavaju ( tu mislim na sve političare, BEZ IZUZETKA! ) Ne dajte ljudi da vas stranke zavade, i neverujte nijednom političaru !!!

 4. Vorda90 kaže:

  Molim moderatora da ove trolove stranačke banuju! Ja imam 25god i iskreno nemogu više svaki dan da čitam kako su neke fabrike nestale kako je neko pokraden..Uopšte me ne zanima kako je nekada bilo…Ovo je tema o kružnom toku ne o fabrikama i pokradenim ljudima…Idite u staračke domove i tamo uz partiju Bule pričajte o vašim patetičnim životima.

 5. bane kaže:

  @Laki – Kad sledeći put izađete na izbore, ponovo glasajte za iste ove gradske funkcionere.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 48 = 50

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: