Zatvarajuća konferencija projekat “Trans-Plan”

Građani Subotice i Segedina, kao i okolnih mesta od 1.juna mogu da koriste aplikaciju preko interneta i na taj način imati dostupne informacije u vezi sa rasporedom vožnje u domenu domaćeg i međunarodnog saobraćaja. To se naročito odnosi na stanovnike Kelebije, Horgoša, Bačkih vinograda, Ašothaloma, Tompe i drugih pograničnih mesta, ako i javna i rivatna preduzeća čije se usluge baziraju na transportu robe ili prevoza putnika, rečeno je na Zatvarajućoj konferenciji prekograničnog IPA projekta Mađarska-Srbija pod nazivom: “Trans-Plan”. 

transplan1

Projekat “Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje” nastao je prepoznavanjem potrebe za sistematizovanim i preciznim informacijama koje se odnose kako na komercijalni, tako i javni transport na području Severno-bačkog okruga u Srbiji i županije Čongrad u Mađarskoj.

 

Cilj projekat je izrada biligvalne informatičke platforme “Trans-Plan” na osnovu predhodno izvršenih analiza troškova.

 

– Softversko rešenje koje je urađeno u okviru projekat dopstupno je javnim i komunalnim preduzećima, kao i privatnim subjektima, preko kojeg će se na osnovu unetih parametara poput polazišta i odredišta, kao i vremena polaska moći da odaberu optimalnu rutu uz uštedu vremena i goriva. Informatička platforma će omogućiti delimičnu sihronitaciju domaćeg javnog transport sa međunarodnim. Benefit od projekta imaće građani i šire društvene zajednice u Segedinu i Subotici – rekao je dr Dragan Trklja, projekt menadžer iz Srbije.

 

U okviru projekta izrađena je saobraćajna studija, prikupljeni su podaci neophodnih za izradu logoritamske matrice softvera, organizacija stručnih radionica, obuke predstavnika javnih i privatnih subjekata u korišćenju novog softvera i slično.

 

Nosilac projekta je Zavod za urbanizam iz Subotice, a partner je KTI Institut saobraćajnih nauka iz Budimpešte. Projekat traje od 1.decembra 2012.godine do 31.maja 2014.godine.

 

Ukupna vrednost projekta je 240.000 evra, a ukupan budžet za Zavod je 120.000 evra. U njega će biti uključena sva taxi udruženja, svi prevoznici kao i glavni akteri prevoza putnika u dve regije „Suboticatrans” i „Tisavolan”.KOMENTARI

 1. Srantal kaže:

  pranje para

 2. vokille kaže:

  Za građane Subotice i ne vidim neku poentu toga, jer postoje dva polaska autobusa dnevno, a ruska garnitura ide najdalje do Roszkea. U ono doba pod sankcijama, bilo je 5 polaska vozom direktno do Szegeda. 

 3. ja kaže:

  ".. Cilj projekat je izrada biligvalne informatičke platforme “Trans-Plan” na osnovu predhodno izvršenih analiza troškova. "

  Da nije tužno, bilo bi smešno. Pazi izraz "bilingvalne"… jel to zato da bi se "projektu" dala određena doza "ozbiljnosti"? "Dvojezičan" zvuči malo "prosto"? Prethodno izvršene analize troškova..? Bravo! Nemam reči da sakrijem ushićenje ozbiljnošću "projekta". Google Earth vam nudi skoro isto to, za ništa para! Zaista, što reče prethodnik, niste našli inteligentniji način da operete pare?

OSTAVITE KOMENTAR