Završen Dakar reli

Često vezano za sportove kažu da "nije važno pobediti, važno je učestvovati", to sigurno, možda i više od ostalih, važi i za Dakar reli. Mnogi bi verovatno dodali da je pored učestvovanja važno i preživeti, jel ovaj reli ne jednom bio je fatalan za neke od učesnika. Ovogodišnja trka, zbog terorističkih pretnji, nije održan na tlu Afrike, već u Južnoj Americi, tačnije u Čileu i Argentini. Medju hrabrim motociklistima, automobilistima i vozačima kamiona, koji su ove godine oprobali svoje veštine ali i sreću našao se i jedan naš sugradjanin. Gabor Sagmajster se takmičio u konkurenciji motociklista.

Slika

Na takmičenju gde je plasman zaista u drugom planu i gde o pobedi razmišljaju samo oni koji imaju iza sebe mnogo godina iskustva, jake timove, a pre svega mnogo veće budžete od onoga koji je Sagmajster imao, njegov krajnji cilj je ostvaren, a to je bilo završavanje trke. Na Dakaru se vozilo 14 etapa kroz odjenom lepe ali i za mnoge neprohodne krajeve.

Slika

U ovakvim uslovima subotičanin je uspeo da trku završi na 59. mestu sa ukupnim vremenom od 77:58:24 sata.

Slika

Zaista impresivno. Čestitamo Gaboru Sagmajsteru na dobrom rezultatu. U konkurenciji motora prvo mesto u generalnom plasmanu osvojio je francuz Despre, medju automobilistima najbolji je bio Karlos Sainc, a medju kamiondžijama legenda ovog sporta Čagin.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

52 + = 62

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: