Završen Palić Open 2013

Pobedom Reke-Luce Jani iz Mađarske završen je deseti Palić Open, profesionalni turnir za teniserke, nagradnog fonda 10.000 dolara.
Mađarica je, inače i prva nositeljka, u finalnom duelu sa 6:0, 6:3 savladala Milanu Spremo iz Srbije, koja je bila postavljena za osmu nositeljku. Ceo meč trajao je 59 minuta, a protekao je u dominantnijoj igri gošće iz Mađarske.

 


Prvi gem je doneo veliku borbu, Jani je uspela da uz dosta muke odbrani svoj servis i povede sa 1:0. Odmah je uspela da napravi brejk, potom i dobije ponovo gem na svoj servis i povede sa 3:0. Činilo se da će Milana Spremo uspeti da smanji, dobro je igrala u četvrtom gemu, no usledio je novi brejk Mađarice i lako osvajanje prvog seta.

 
Na talasu dobre igre Reka-Luca Jani počela je bolje i drugi set. Povela je sa 2:0, a Milana Spremo vraća brejk i smanjuje na 1:2. Usledio je novi brejk Mađarice, koja je uskoro povela i sa 4:1. Usledila su dva vezana gema srpske teniserke, smanjila je Spremo na 3:4, iskoristila nekoliko grešaka Mađarice. No, umesto da to iskoristi i u potpnunosti se vrati u igru, Spremo je dozvolila da protivnica napravi brejk, povede sa 5:3, a uprkos velikoj borbi srpske teniserke Reka-Luca Jani koristi već prvu meč loptu.

 
– Sretna sam što sam uspela da osvojim ovaj turnir. Iako sam bila prva nositeljka, imala sam jake mečeve do finala. Očekivala sam veliku borbu u finalu, srećom pa sam u prelomnim momentima bila bolja osvojila bitne gemove i izbegla dugo igranje po vrućini. Palić mi ostaje u lepom sećanju, lepo mi je bilo na Paliću, ljudi su sjajni. No, nema vremna za dalje uživanje, već u ponedeljak počinjem turnir od 25.000 dolara u Nemačkoj gde se nalazim u glavnom žrebu – kazala je Reka-Luca Jani.


Milana Spremo iz Srbije nije bila razočarana porazom u finalu.

 
– Samo tri dana pre turnira sam bila bolesna, tako da nisam ni očekivala ovakav uspeh. Možda je ovo i bila moja najgora partija na ovom turnira, zaista sam bila umorna, ali bila je čast igrati pred domaćom publikom o Srbiji. Ovo je zaista divan turnir, pored jezera, u prelepom ambijentu – kazala je srpska teniserka.

 
Sve igračice su se pohvalno izrazile o dobroj organizaciji.

 
– Kao dugogodišnji organizatori smo veoma zadovoljni, odziv je bio maksimalan, imali smo tablu od 64 igračice u kvalifikacijama. U glavnom žrebu je kvalitet bio nikada jači, bilo je uživanje pratiti kvalitetne mečeve. To je samo jedan podstrek da počnemo pripreme za nove turnire – istakao je Aleksandar Nenadović, direktor turnira.

 
Palić Open 2013 svečano je zatvorio Draško Rodić, predsednik Organizacionog odbora, koji je pobednici i uručio ček na 1.568 dolara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR