Završeni radovi na Ženskom štrandu

Izvođač radova je napustio gradilište i prepustio štrand zakupcu koji će nakon upotrebne dozvole moći da počne sa radom.

 

Zastaklena terasa i podno grejanje su novine koje će u svakom slučaju najviše iznenaditi sve sugrađane koji će nakon opremanja biti u mogućnosti da popiju kafu na štrandu.U štradnu su predviđene dve pomoćne prostorije za potrebe kafića a montirana su i dva bela kandelabra.

Jedno krilo štranda ostalo je nedovršeno. Drvenarija nije prefarbana a nedostaje i završni sloj betona na tom krilu. Takođe, štrand nema nijedno stepenište za ulazak u vodu što i nije neki propust ako se uzme u obzir činjenica da se kupanje ne preporučuje.

 

Zastakleni deo je dobro urađen pa će štrand zasigurno biti u funkciji i tokom zimskog perioda. Nije ostavljeno prostora za bilo kakve improvizacije. Nedostatak može biti i činjenica da je zastakleni deo fiksiran i nema mogućnost skidanja tokom letnjeg perioda, pa se komunikacija unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora  vrši kroz nekoliko para kliznih vrata.

Napravljen je šank koji odvaja malu kuhinju od ostatka prostora ali i toalet za goste i osobe sa invaliditetom.KOMENTARI

 1. PTDL kaže:

  Bravo prelepo je

   

 2. zecevic kaže:

  ko li ovo gradio? koja firma? koliko je kostalo i koga? osim toga lepo je.

 3. miXa kaže:

  Ček kako je gotovo ako je jedno krilo još uvek nezavršeno? djomla kada će i taj deo završiti? Valjda je u cenu uključen i taj deo.
  Inače, urađeno je za svaku pohvalu. 

 4. djomla kaže:

  miXa trebalo je da je ukljuceno u cenu. Najverovatnije ne ove godine.

  Jeste da taj deo štranda nije završen ali on nema trenutno nikakvu funkciju kao ni drugo krilo koje je završeno. Sem možda magacinsku.

  Malo štrand izgleda lepše na ovim slikama nego u stvarnosti. Zakupac je ostao isti, ali će taj isti zakupac imati pune ruke posla ukoliko želi da štrand izgleda iole pristojno. Ovo je jako teško održavati.

  Moj utisak pri ulasku je bio: „Što ga nisu malo oprali“. Da bi kasnije saznao da je on pran u nekoliko navrata. I pored toga, vi kada uđete tamo imate osećaj da je pun prašine i paučine, što je nedopustiva atmosfera za jedan ugostiteljski objekat koji izgleda da ima tendenciju da sadrži i neku vrstu hrane. Zakupac će imati pune ruke posla da to održava u nekom redu. Ukoliko to ne bude radio, neće imati goste.

  Drugo, mnogo toga će zavisiti od enterijera koji bude ubačen. Ne bi unapred da dajem ocene.

   

 5. Mr IKS kaže:

  AUUU !???Narode!

  Jel ovo sto vidimo,strand,ili kafana?
  Izgleda da je pravljeno za zakupca,a ne za narod.

  Sem upozorenja:ZABRANJENO KUPANJE,zakupac da stavi jos jedno:
  ZABRANJENO SKIDANJE U KUPACE GACE,UNOSENJE PESKIRA,LEZALJKI,SUNCOBRANA,PIVA,KISELE VODE,VOCA….

  Objekat je zaista lep,ali narusiti autenticnost i funkcionalnost u lepim
  suncanim danima i svezim nocima,fiksiranjem zatvorenog kafica je
  zaista suludo.
  Verovatno,ovakva resenja trazi VISOKI TURIZAM,zato cu ja i dalje
  uzivati u ZENSKOM STRANDU sa starih fotografija.

   

 6. PANONICUS kaže:

  Strand

 7. PANONICUS kaže:

  Zenski strand

 8. PANONICUS kaže:

  Palic

 9. Mišo kaže:

  Svaka čast,još smo da se sredi voda u jezeru !

 10. Mr IKS kaže:

  VELIKO:H V A L A,PANONICUSU.

 11. Pera kaže:

  Ko će biti zakupac,tj. kada će biti objavljen tender za zakupca???

   

 12. Ivan kaže:

  a ko je zakupac?
  moguce je da sam u krivu ali ovo sve izgleda kao da se cela stvar i radila samo radi zakupca. 
  (sudeci po stolicama, Cakanj sigurno nije… sto je, naravno, losa vest) 

 13. Beli kaže:

  Mr IKS , potpuno se slažem sa vama . Ženski štrand je izgubio svoju čar!!!  Ovako nešto napraviti mogu samo skorojevići. Još jedan kafić pored vode : dole toliko ima smeća i stubova da je to ustvari objekat pored vode a ne na vodi. 
  Besmisao i glupost kod nas definitivno pobeđuje. Beton je „zakon“. Bagremovo drvo ni čak ni u popisu građevinskog materijala.
   Sve u svemu , starosedeoci su izgurani ii sa ovog mesta.
   

 14. Lio kaže:

  Bit ce lepo i prijatno. A vi negativci prestanite sa kritikama. Sta vas briga kolko sta kosta. Objekat je napravljen za sve nas, pa i za starosedeoce. A ti Beli napravi neki drugi po svom ukusu.

 15. stormwatch kaže:

  Objekat je predivan. Da li je ovo primer pomoravske arhitekture?

 16. real kaže:

  objekat je prelep…..i ambijent je uvek bio super…..idemoooo!

 17. Beli kaže:

  G. Lio , to nas je ii dovelo dovde sa onim – šta vas briga šta koloko košta ! Objekat je trebao biti renoviran tj. restauriran a ne izgrađen da podseća na stari . Vi i vama slični  ionako ne shvatate razliku pa je  za vas sve jedno .  

 18. Neša kaže:

  Zaista projekat, plaćen iz budžeta tj. džepova građana, koji ostavlja bez reči!

  Predivan i preskup objekat u sred jezera čija voda je prepuna fekalija, koja ima loš ekološki status i koja je neupotrebljiva u bilo koje svrhe. U vodi ne samo što postoje bakterije fekalnog porekla, što je konstanta već godinama, naročito kod Ženskog štranda i Jedriličarskog kluba, već i da se u njoj pojavljuju modrozelene alge kojih ima četiri puta više nego što je gornja dozvoljena granica za ovu kategoriju voda. Ovi fitoplanktoni se pojavljuju u formi cijanofita, tj. prirodnih otrova, izrazito toksičnih koji i u malim količinama imaju efekat tumorske promocije i kancerogeneze.

  Izvor informacije sa portala gradsubotica:

  https://www.gradsubotica.co.rs/palic-bakterije-fekalnog-porekla-i-prirodni-otrovi/

 19. stormwatch kaže:

  Da li bi ti Neso bio srecniji da su amalgamirali sav materijal od kog je napravljen zenski strand i prepravili ga u jednu predimenzionisanu skupturu govneta oko kojeg lete muve? 

 20. logika kaže:

   „Takođe, štrand nema nijedno stepenište za ulazak u vodu što i nije neki propust ako se uzme u obzir činjenica da se kupanje ne preporučuje“

  =

  Takođe, moj velelepni fancy privatni kosmodrom nema nijednu lansirnu rampu, što i nije neki propust ako se uzme u obzir činjenica da se lansiranje u kosmos ne preporučuje.

OSTAVITE KOMENTAR