Završeno prvenstvo za odbojkašice

NIS Spartak – Jedinstvo (Stara Pazova) 1:3 (21:25, 20:25, 25:18, 22:25)

 

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove igraće u polufinalu plej-ofa, pošto su i u majstorici četvrtfinala slavile u gostima protiv NIS Spartaka u Subotici. Na taj način, Jedinstvo je ostvarilo najveći uspeh u klupskoj istoriji.

 

Za nagradu Staropazovčanke će u polufinalu na megdan Partizan Vizuri, a Golubicama Subotičanke su posle dugo godina stale u četvrtfinalu plej-ofa.

 

Igrale su gošće sigurnije i borbenije u prva dva seta, a Spartak je tek u trećem pokazao šta zna. U dramatičnoj završnici, ekipa Jove Cakovića je bila staloženija i predvođena odličnom Bojanom Martinović, stigla do velikog trijumfa.

 

Trener domaćih počeo je meč sa Oliverom Medić na mestu korektora, a to je donelo startnih 10:5. Od tog trenutka gošće preuzimaju stvar u svoje ruke. Povele su već do drugog tehničkog tajm-auta (16:15), a potom su došle do startne prednosti – 25:21.

 

Velika borba vodila se u drugom setu. U prelomnim trenucima na scenu je stupila Bojana Martinović. Vezala je dva poena, imala i jednu sjajnu odbranu, a pomogle su i domaće, sa dve greške, pa Jedinstvo uspeva da duplira vođstvo u setovima – 25:20.

 

Vodilo je Jedinstvo i sa 7:3 u trećem periodu. Ipak, Spartak je uspeo da se vrati. Posle 19:11, i serije grešaka gošći (ukupno 12 u setu), bilo je jasno da će se igrati i četvrti set.

 

Imao je Spartak lepih 12:8, posle sjajnog poena Matićeve. Od tog trenutka rasplamsala se borba pod svodovima Dudove šume. Jedinstvo se vratilo as servisom Jakićeve, a Jovanovićeva i Martinovićeva donose izjednačenje (13:13), a potom i veliku prednost (20:15).

 

Poslednji trzaj Golubice su napravile pri rezultatu 22:20, ali je blok Jakićeve ostavio bez nade domaći tim. Četiri vezane lopte imale su odbojkašice Jedinstva, a treću je, za veliku radost gošći, realizovala Marija Jovanović – 25:22.

 

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (1)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (2)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (3)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (4)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (5)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (6)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (7)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (8)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (9)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (10)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (11)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (12)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (13)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (14)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (15)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (16)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (17)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (18)

Odbojkasice Spartak - Jedinstvo (19)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR