Završeno snimanje serije „Kljun“

Nakon 70 snimajućih dana završeno je snimanje serije „Kljun“ po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, a u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića. Serija, u produkciji United Media, snimana je u Beogradu, Subotici, Paliću, Senti, Mokrinu, Pančevu, Novom Kneževcu…

Serija će imati 10 epizoda, a premijerno će se emitovati na proleće 2021. godine na televiziji Nova S, saopštila je United Media.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj, mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, neočekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju ali i za Sonjinu prošlost.

Istančana intuicija nije vezana samo za Sonju, već i za njenu 10-godišnju ćerku, Olju, čiji neobični snovi, vezani za majčin posao, počinju, iznenada, da se ostvaruju…

Izvor: Promo / Nemanja Maraš, Aleksandar Milošević

Pored Ivane Vuković u ulozi Sonje, gledaoci će imati priliku da posle osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević koja igra vlasnicu jednog pansiona na Paliću, zatim mladog glumca Stefana Vukića (Mića Tot) u ulozi policijskog inspektora, Mićka Ljubičića (Dušan) kao radnika DB-a i staratelja Sonje Kljun.

Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i devojčica Drena Mršić (10) u ulozi Sonjine ćerke, a pored njih tu su i Filip Đurić, Nataša Šolak, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Miličić.

Izvršni producent serije je Biljana Prvanović i producentska kuća „Delirium“, showrunner i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, Ana Mijović je takođe bila saradnik na scenariju, direktori fotografije su Dušan Grubin i Predrag Gavrilović, kompozitor Vladimir Petković a montaža Nemanja Ćeranić.

N1KOMENTARI

  1. Pera kaže:

    Propagandni prilog „gradu“ prvom po broju suicida u Evropi više od veka. Tradicija koja ne sme izumreti. „grad“ je rezervisan samo za „odabrane“, za „nadnarod“. „grad“, sa sve njegovim „izuzetnostima“, je njihov. Volite „grad“, ubiće vas. Trg žrtava, Balada vešanih, Prozivka… Veličanje smrti goyima na svakom koraku. Biće ih još, i „Kljun“ će odraditi svoje.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 1 =