Završio se takmičenje Dakar reli – Sagmajster je završio na 73. mestu

Subotičanin, Gabor Sagmajster je sedmi put uspeo da završi u cilju, a ovaj put na 73. mestu.

Gabor Sagmajster, reli takmičar, Srbija: „Svaki Dakar je pobeda u mom životu. Naročito ovde na svetskom prvenstvu za mene je velika stvar stići na cilj. Voleo bi svakome da predam to osećanje, da svako oseti što ja osetim sada, jer je to fantastično. Voleo bi da svako bude tako srećan, kao ja u ovom trenutku. Po sedmi put sam uspeo stići na cilj, i nadam se da to nije bio zadnji put.“

sagmajster (2)

Dakar reli 2017 je bio 38. takmičenje, koje su održali već deveti put u Južnoj Americi. Takmičenje je počelo u glavnom gradu Paragvaja, AsunsionuiI nastavio se kroz Boliviju, a na kraju se završio u glavnom gradu Argentine, Buenos Ajresu. Ove godine ukupno 317 takmičara je prešao rutu od 8.800 kilometara.

Stefan Peterhansel je po 13. put pobedio na najtežem reli takmičenju na svetu. Francuski takmičar je šest puta pobedio na motociklu, a sedam puta automobilom.

Od motociklista Sem Sanderland je prvi put uspeo da završi takmičenje, gde je odmah i pobedio. Takmičar iz Dubaija je prvi britanac koji je uspeo pobediti u ovoj bitci.

sagmajster (1)

RTV PannonKOMENTARI

  1. ludak kaže:

    kako mu nije dosadno da vec desetak godina ide na taj relly i bude oko stotog mesta. Ajde probati par puta, ali ovo je vec smesno. Odmori malo sagmajsteru, obisao si celu planetu, vozio dobre motore, odmori malo..

OSTAVITE KOMENTAR