Zbog napada na Pastora osumnjičen i bivši poslanik Jobika

Mađarska policija osumnjičila je bivšeg poslanika desničarske stranke Jobik Tamaš Nađ-Gaudi zbog napada na predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora ispred parlamenta Mađarske u Budimpešti početkom maja ove godine.

 

Kako je objavio portal "Vojvodina danas", Nađ-Gaudi je osumnjičen zbog "grupnog bahatog ponašanja na javnom skupu i pozivanja na povredu lične slobode iz podlih razloga".

pastor-istvan-tamadas_660x330

 

Ovim povodom, kako je objavljeno na budimpeštanskom portalu mno.hu, Tamaš Nađ-Gaudi je rekao da je protiv njega pokrenuto političko suđenje sa ciljem izazivanja straha kod članova pokreta za zaštitu mađarskog zemljišta od inostranih kupaca.

 

Advokat Nađ-Gaudija smatra da poslanici parlamenta zbog izražavanja političkog stava ne mogu biti pozvani na odgovornost ni naknadno. Ranije je sada već bivši poslanik Jobika izjavio da ih je Pastor provocirao time što je "kao izdajnik ušetao u protest protiv izdajnika".

 

"Policija je trebalo da zaštiti protest od provokacija, ali ona nije vršila svoj posao", izjavio je Nađ-Gaudi, koji je na dan konstitutivne sednice mađarskog parlamenta, na koji je bio pozvan i Ištvan Pastor, na trgu ispred parlamenta organizovao protest protiv najnovijeg zakona Mađarske o zemljištu.

 

U procesu zbog napada na Pastora,  Nađ-Gaudi je treći osumnjičeni.

 

Nakon incidenta predsednik Mađarske Janoš Ader je osudio incident i javno se izvinio političkom lideru vojvođanskih Mađara.

 

 KOMENTARI

 1. Lenin kaže:

 2. Krojač kaže:

  ALO GOSPODO IZ SVM-a PA JEL VI STVARNO MISLITE DA SMO MI BUDALE !!

  ŠTA ĆEŠ TI PASTORE UOPŠTE TAMO NA TOM PRIJEMU, OBJASNI ?? SVE STE VI OVO MONTIRALI U BUDIMPEŠTI, A SAD ODJEDNOM JOBIK DOLAZI U SUBOTICU DA OTVARA KANCELARIJU.  no

 3. stormwatch kaže:

  Jobikove, Nase, Obrazove, SNP-ove i ostale nacionalsocijalisticke partije treba zabraniti po svaku cenu. A potom ugusiti komunizam jednom za svagda.

 4. Krojač kaže:

  @Stormwatch

  Podržavam tvoj stav.

 5. Krojač kaže:

  Zamisli samo, išao čovek u prijateljsku posetu i kada je izlazio na ulici ga pljunula jedna aktivistkinja. I baš se tu zadesili slučajni novinari da to snime. Sad se kao mrze!

  Ajde reci Pastore u čijoj si posle kući bio, u predgrađu Budimpešte da dogovaraš ovu kancelariju…

OSTAVITE KOMENTAR