Zbog padova na ledu najčešće strada ručni zglob

Zbog snega i leda na Odeljenju ortopedije su ovih dana imali pune ruke posla. Samo tokom vikenda zbog lomova javilo se trostruko više pacijenata nego inače, od kojih je većina imala lakše povrede, dok je manji broj hospitalizovan. Iz subotičke bolnice savetuju starije da ne izlaze bez preke potrebe dok traju vremenske neprilike.

Iako se zbog klizavih trotora povredilo značajno više građana nego inače, uglavnom je reč o lakšim lomovima, najčešće ručnog zgloba.  Pacijenti su u većini slučajeva zbrinuti ambulantno i poslati na su kućno lečenje, kaže načelnik Odeljenja ortorpedije, dr Mirsad Maljanović. Međutim, bilo je i onih koji su imali teže povrede, poput loma kuka, koji su zahtevali bolničko zbrinjavanje.

Dr Maljanović poručuje starijem stanovništvu da se pričuva dok se ne otopi sneg i led, kao i da povedu računa o obući i odeći ukoliko izlaze napolje.

Naš sagovornik apeluje i na mlađe, da pomognu starijima dok traju vremenske neprilike i da im dostave ono što im je neophodno, kako ne bi rizikovali pad i lom na klizavom terenu.

TV SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 19

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: