Zbrinuto 22 beskućnika

Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici je konstatovao da je snabdevanje vodom, strujom, toplotnom energijom igasom u gradu stabilno. Celokupno ljudstvo i mehanizacija „Čistoće i zelenila“ i dalje su 24 sata na terenu i čiste saobraćajnice.

 

Sutra će ekipe ovog preduzeća početi sa iznošenjem nagomilanog snega iz pešačkih zona i kružnih tokova zbog najavljenih novih snežnih padavina. Uspostavljena je i koordinacija sa rukovodstvima 18 prigradskih mesnih zajednica i obezbeđeno je gorivo za radne mašine za čišćenje snega.

 

Gradski štab za vanredne situacije poziva zainteresovane građane da i sutra čiste sneg  uz nadoknadu od 150 dinara po satu. Zainteresovani građani treba da se jave odmah na telefon kontakt centra  Gradske uprave broj: 626-999, a čistiće se prema prioritetima i na lokacijama koje je odredio štab. Gradski štab za vanredne situacije podseća na građane na obavezu da čiste trotoare ispred kuća i zgrada. Štab apeluje na građane da od snega čiste i krovove kako ne bi došlo do urušavanja krovne konstrukcije.

 

Centar za socijalni rad i „Karitas“ u protekla 24 sata zbrinuli su 11 odraslih beskućnika i jedanaestoro dece. Autobusi „Suboticatransa“ voze po redu vožnje a odluka o početku nastave u osnovnim i srednjim školama u Subotici biće doneta sutra.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR