Žednik dobija klanicu vrednu 4 miliona evra

Kompanija „Jovanović i sinovi“ gradiće klanicu živine vrednu četiri miliona evra u industrijskoj zoni u Novom Žedniku pokraj Subotice, u kojoj će biti zaposleno 150 radnika, a ugovor su potpisali danas direktor preduzeća Jovan Jovanović i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

 

Kako je rečeno na pres konferenciji, lokalna samouprava će pomoći ovu investiciju izgradnjom potrebne infrastrukture na lokaciji koja se nalazi na kilometar i po od Koridora 10.

 

„U prvoj fazi, posao će dobiti 150 radnika, a u roku od tri godine taj broj će biti dupliran. Istovremeno, imaćemo i oko 2.000 kooperanata iz okolnih sela“, rekao je Jovanović koji je uveren da će investicija biti vrlo značajna za Suboticu i okolinu.

 

On je dodao da je u realizaciji projekta imao veliku podršku subotičke lokalne samouprave iz Subotice.

 

„Lokacijsku dozvolu smo dobili pet dana posle predaje neophodne dokumentacije, a rešenje o Elaboratu o uticaju pogona za životnu sredinu za 11 dana. Sada vidim da nismo pogrešili što smo procenili, nakon dolaska velikih svetskih kompanija, poput Kontinentala ili Svarovskog, da je Subotica pravo mesto za investiranje“, kaže Jovanović.

 

Gradonačelnik Vučinić je rekao da je ova lokacija izuzetno atraktivna zbog blizine auto-puta, i izrazio očekivanje još većeg interesovanja investitora u narednom periodu.

 

Vučinić naglašava da će grad nastaviti da investitorima pruža svu potrebnu podršku.

 

„Pored zone u Malom Bajmoku sada smo dobili još jednu lokaciju zanimljivu ulagačima, a uskoro će slično biti i na potezu prema Paliću, gde se nalaze nekadašnji vojni objekti koje smo otkupili i namenili komercijalni delatnostima“, rekao je Saša Vučinić.

 

Kompanija „Jovanović i sinovi“ ima sedište u Bačkoj Topoli, a bavi se preradom i izvozom mesa ćurki, plovki i gusaka.

 

Izvor: RTVKOMENTARI

  1. snezana kaže:

    Super, hvala bogu da i mi dobijemo neku fabriku u nasem selu, da omladina moze da radi i zaradi ako bog da eto meni novog radnog mesta  🙂

  2. JEDAN JEDINI kaže:

    Ko je u stvari Srdjan Jovanovic?

  3. anonimna kaže:

    postavite prave ljude od poverenja!!!OKOLINA ZORKE I KELEBIJE JEDU CURETINU DZABE!!!POZZZZZZZZZZZZZ PORODICI JOVANOVIC

OSTAVITE KOMENTAR