Železničari traže ogrev plaćen pre 12 godina

Zaposleni na Železnici Subotice platili su ogrev 2005.godine koji im nikada nije isporučen. Oštećeno je devet zaposlenih, koji ni posle 11 godina nisu dobili ni ogrev, a ni novac nazad, nego su još tuženi od Nezavisnog sindikata Železnice Srbije i sada moraju da plate sudske troškove. U nezavisnom sindikatu Železnica Srbije kažu da će uskoro da dođu u Suboticu i razgovaraju sa oštećenima, kako bi ih upoznali sa situacijom.

Pruga Subotica Zeleznica vozovi (2)

Mirko Butorac je jedan od devet oštećenih radnika Železnice Srbije, koji su pisali ogrev preko sindikata, platili ga i nikada ga nisu dobili.

Kaže da su 2007. podigli tužbu protiv Josipa Krstina tadašnjeg poverenika Nezavisnog sindikata Željeznice Srbije u Subotici i 2008.godine su dobili spor.

Međutim, 2013. godine Krstin sklapa ugovor sa njihovim advokatom i dugovanje od oko 300.000 dinara prebacuje da isplati sindikat.

Predsednik Nezavisnog sindikata Železnice Srbije Milan Veljković je objasnio da su bili primorani da tuže oštećene, jer je račun podružnice njihovog sindikata u Subotici bio blokiran.

Veljković dalje objašnjava da nije bila obaveza sindikata da plati odštetu, nego Josipa Krstina, koji je prema njihovim rečima sklopio nelegalan ugovor sa advokatom.

 

RTVKOMENTARI

  1. pih kaže:

    eh rođaci, ko sa sps-om tikve sadi, može da ostane bez uplaćenog uglja

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: