Zemlja se otvorila na subotičkom Korzou

Na subotičkom Korzou između zgrada Narodnog pozorišta, Doma JNA i Poreske uprave, sinoć je propao veliki deo pločnika. Propadanje tla bilo je postepeno, prolaznici su uočili blagovremeno da pločnik tone i nije bilo povređenih. Alarmirana je dežurna služba Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” koja je vrlo brzo reagovala.

rupa korzo

Zbog pucanja vodovodne cevi podloga je, izgleda duže vreme ispirana i juče, nakon što je instalacija poravljena, propadanje tla je zaustavljeno. Po rečima Petra Pižurice, tehničkog direktora JKP ” Vodovod i kanalizacija” postoji mogućnost da je oštećen zidani kanaliacioni vod i nakon opservacije na ograđenom i obezbeđenom prostoru ukoliko zidani svod nije oštećen havarija će biti potpuno sanirana i pločnik vraćen u prvobitno stanje.

Slična havarija dogodila se 16. septembra 2014.godine samo nekoliko desetina metara dalje na istoj trasi vodovodne mreže. Tada je zemlja propala popodne u isto vreme, samo četiri dana pred jesnju ravnodnevnicu, a sada je “đavo izabrao da radi” ispod glavnog šetališta baš na dan prolećne ravnodnevnice kada je Korzo bio pun šetača.
Subotičani su imali sreće i brzu dežurnu službu Vodovoda, ali su gradske službe dobile opomenu da ostarela infrastruktura u centru grada traži stalni oprez i obnovu.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. AFET kaže:

  nestp se cudno desava u podzemnih odnicima isprod centragrada

 2. X-MEN kaže:

  Šta bi sa debelim penčom ? 🙂

 3. rax kaže:

  samo kad nam se nije srusilo pozoriste, ako su havarije u vodovodu na tom delu, bilo bi pametno, jos dok ne dodje do vecih steta da se promene vodovodne cevi.

 4. Dragče Gevaravić kaže:

  Imam 2-3 predloga pod kim je trebala da se otvori zemlja…

 5. am kaže:

  Gve je sad AV.

 6. Nikola kaže:

  Ovo nije prvi put na Korzou da se ovo desava!

 7. vesna kaže:

  … svi podrumi u centru su poplavljeni do kolena, .. nema odvoda koji je bio u strosmajerovoj

 8. ledenjak kaže:

  To đavli čuli da se gore dele fini sendviči.

 9. Nela kaže:

  Baš je zanimljiv prizor, vidi se neki tajni prastari hodnik, možda vodi u katakombe… 🙂

 10. zoran kaže:

  Ko je popolocavao Korzo?

OSTAVITE KOMENTAR