Zemlja u Subotici jeftinija za 30%

Subotička lokalna samouprava objavila je oglas za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta koje nije izdato u prošloj godini.

Zemlja

Prema rečima šefa Kancelarije za državno poljoprivredno zemljište, Grgura Stipića, na licitaciji će se naći 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, koje je obuhvaćeno godišnjim programom korišćenja, zaštite i uređenja iz prošle godine, a koje nije izlicitirano u prvom krugu javnog nadmetanja ili nisu prihvaćene po pravu prečeg zakupa.

 

Parcele se nalaze u 11 katastarskih opština na području Grada Subotica, dodao je Stipić, a pravo učešća na licitaciji imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, bez ograničanje u smislu količine površina koje će se licitirati.

 

Zemljište će se izdavati na period od godinu dana. Javno nadmetanje će se održati 31. marta, odnosno 1. aprila, rekao je Stipić.

 

On je napomenuo da je početna cena hektara zemljišta na licitacijama za 30 odsto niža u odnosu na prošlogodišnji prvi krug.

 

B92KOMENTARI

  1. Marko kaže:

    Recesija će obezvrediti zemlju.Država će nabijati poreze,a smanjivati poticaje i otkupne cene proizvoda.Ljudi će bežati od zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR