Ženski fudbalski klub Spartak obeležio 50 godina postojanja

Na proslavi upriličenoj tim povodom u prostorijama ovog kluba, u zgradi „Jadran“, svečano je otvoren klupski muzej i zvanično pušten u rad klupski administrativni centar.

Čestitajući im jubilej – 50 godina postojanja i uspešnog rada i ovogodišnju, 11. titulu prvaka države – ujedno i 10. uzastopnu titulu, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je izrazio zahvalnost fudbalerkama, stručnom štabu i rukovodstvu kluba što, kako je rekao, na najlepši način predstavljaju Suboticu i u evropskim takmičenjima.

– Bili smo domaćini velikim klubovima, poput Bajerna iz Minhena i Atletika iz Madrida. Ženskom fudbalskom klubu Spartak želim da nastavi ovako uspešan rad, a mi ćemo nastojati da i dalje značajno ulažemo u sportsku infrastrukturu u našem gradu. Subotički sportisti to zaslužuju izuzetnim rezultatima koje postižu – naglasio je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da je na današnji dan, 20. maja 1970. godine osnovan ŽFK Spartak, predsednik Kluba Zoran Arsić posebno se zahvalio gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću, članu Gradskog veća zaduženom za oblast sporta i omladine, na podršci u projekciji rezultata ŽFK Spartak i promociji grada Subotice i naše države, kako u Evropi tako i u svetu.

– Pored muzeja kluba i administrativnog centra, uredili smo i naše prostorije na Gradskom stadionu. Da nije bilo ovakvog odnosa i pristupa grada Subotice prema nama, izvesno je da ne bismo uspeli da ostvarimo ovako dobre rezultate i stvorimo sjajan ambijent za naš rad. Zahvalni smo, takođe, i Fudbalskom savezu Srbije koji nam je omogućio mnogo toga da danas sve ovo izgleda na način kako to i dolikuje, a pomogao nam je i u organizacionom i u materijalnom smislu. Pored grada Subotice i FSS zahvaljujem se i svima koji su bili uz Klub svih ovih godina – istakao je Arsić.

Direktor sektora za ženski fudbal pri FSS, Bojan Pavićević, pozdravio je gradonačelnika i predsednika ŽFK Spartak i naglasio da je od pre godinu dana Fudbalski savez Srbije radikalno promenio kurs prema ženskom fudbalu.

 

tekst i foto: subotica.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR