Ženski fudbalski klubovi postigli dogovor o pokretanju regionalne fudbalske lige za žene

Ideja o formiranju regionalne lige već se nekoliko godina unazad prepričavala među klubovima, ali do sada nije bilo ozbiljnijeg pomaka sa mrtve tačke. Konačno su se klubovi koji predstavljaju lidere ženskog fudbala u regionu, kako u igračkom tako i u organizacionom smislu, okupili u Sarajevu i zajednički postigli dogovor za pokretanje Regionale lige za fudbalerke.


Klubovi koji su uzeli učešće u ovom pilot projektu su SFK Sarajevo 2000 (BiH), Ferencvaroš TC (Mađarska), ŽNK Radomlje (Slovenija), ŽFK Breznica (Crna Gora) i, naravno, ŽFK Spartak kao predstavnik Srbije. Ideja je da se u projekat uključi još jedan klub, a odluka o tome će se doneti naknadno.

Početak projekta je predviđen za jul 2020. godine. Regionalna liga bi se održavala kao mini turnir, a prvi domaćin bi bio SFK Sarajevo 2000, koji obeležava 20 godina postojanja kluba. Sledeći domaćin bi bio Spartak, pa Ferencvaroš i tako redom. Ideja je da se godišnje održi nekoliko mini turnira, onoliko koliko god kalendar takmičenja to bude dozvolio.

 

zfk-spartakKOMENTARI

  1. Pepi kaže:

    Svaka cast !!! To fali zbog kvalitetnih utakmica za ligu smpiona !!!

  2. Mister No kaže:

    Bravo,odlična ideja !

OSTAVITE KOMENTAR