Ženski štand se ne da krizi

Malo ko je verovao kada su u proleće prošle godine virili samo stari dotrajali drveni šipovi iz vode jezera Palić, da će objekta Ženskog štranda biti uskoro vraćen pod krov. Ova investicija, kao i Velika terasa u neposrednoj blizini, predstavlja primer dobre saradnje i koordinacije između grada i republike prilikom sanacije i adaptacije dotrajalih objekata.

– Od početka je kod svih postojala svest da ovi objekti moraju da se rekonstruišu i da će u suprotnom postati ruševine za par godina. Drago mi je da smo ponovo uspeli da oživimo ove bisere projektanstva Jakoba i Komora posle 100 godina – govori za GradSuboticu mr Jasmin Šečić, predsednik skupštine Park Palic d.o.o.

 

Iz budžeta Republike Srbije ove godine je obezbeđeno 13.125.700 dinara za 2013. budžetsku godinu. Prethodne tri godine za objekat je izdvojeno 64.768.625,96 dinara.

 

– Ove godine centralni B deo treba da se privede nameni. To znači da će biti urađeni zanatski radovi, radovi na elektro instalacijama, radovi na instalacijama za vodu i kanalizaciju, kao i radovi na instalacijama za grejanje. Takođe biće izvršena rekonstrukcija mola kao i radovi na postavljanju cementnih košuljica i farbanju dela C objekta – kaže Šečić.

 

Očekuje se da središnji deo objekta bude funkcionalan do održavanja filmskog festivala na Paliću.KOMENTARI

 1. Don Kihot kaže:

  koliko je bio rok da se zavrse radovi

 2. Test driver kaže:

  Super,a kad ce na red doci potpuno propali muski strand?
   

 3. Katarina kaže:

  lepa vest

 4. Palicanin kaže:

  Za vreme Palickog filmskog festivala su svi smestajni kapaciteti na Palicu popunjeni. To se ne desava cesto na Palicu, stoga treba i Veliku terasu i Zenski strand staviti u funkciju ovog festivala kako bi se sadrzajno upotpunio i napravi korak dalje u razvoju.

 5. jasim kaže:

  koliko para toiko i muzike u prevodu koliko se plati toliko se i radi da je bilo para bilo bi pre gotovo

OSTAVITE KOMENTAR