Ženski štrand u drugoj fazi

Nakon prošlogodišnje rekonstrukcije centralnog dela Ženskog štranda, radovi su ovog proleća nastavljeni na preostala dva dela ovog objekta. Protekle nedelje je urađen posao na označavanju elemenata pa je drvena konstrukcija demontirana.

 

Trenutno se na gradilištu jasno može uočiti drvena podna konstrukcija na kojoj je ležao deo prema šetalištu, ali i armirano betonska ploča drugog dela koja će biti razbijena i uklonjena, kako bi se pristupilo pobijanju novih šipova. Sistem pobijanja će biti identičan onome u prvoj fazi, tako da će novi štrand ležati na čeličnim šipovima ispunjeni betonom i armaturom.

 

Sa druge strane, iako će i ova turistička sezona na Paliću proći bez ovog objekta, o njegovom sadržaju se uveliko razmišlja.

 

– Kapacitet koji sadrži Ženski štrand prevazilazi dosadašnji sadržaj u vidu kafića, pa će on biti dopunjen. Sve to treba da stvori uslove kako bi objekat bio samoodrživ. Sadržaji moraju biti zanimljivi za turiste, pa će po projektu on biti kongresno povezan sa Velikom terasom i činiće jednu celinu u kojoj će se naći deo za prezentacije kao i deo sa internet kafeom – govori za GradSuboticu Jasmin Šečić.

 

Drveni stubovi uklješteni u betonskim temeljima su bili oslonac dela štranda…

Ploča koja će biti uklonjena

Razmontirani dveni elementi štranda

Centralni deo čeka nastrešicuKOMENTARI

 1. Zoki kaže:

  Ne znam odakle stize novac za dovodjenje Palica u red, ali svaka cast! Posle godina i godina zapostavlnjanja naseg izletista, Palic postaje ono sto je zasluzio!

 2. mogolist kaže:

  Sve je to u redu gospodine Šečiću ali ovo ste trebali da uradite još pre 20 godina.

 3. Ivica kaže:

  Kontam da je gospodin Šečić pre 20 godina bio oko 20 godina star, verovatno na početku studija, tako da sumnjam da je on išta tada mogao uraditi 😉

 4. Srki kaže:

  Nadam se da ce se uskoro objaviti ime inostranog investitora, jer bez ozbiljnih inostranih investicija nema ni ozbiljnog turizma.

 5. Beli kaže:

  Ajde ljudi ostavite se kritizerstva . Bio sam ljut i kivan na ljude koji se ne razumeju u svoj posao . U međuvremenu , oni su ipak nešto izvukli iz kritika , neke mogućnosti su im se otvorile , dali su stidljivo ruku za saradnju i stvar definitivno kreće na bolje. Samo još da pojure one sa refulerima i jedno osvežavanje vode iz Tise pa će sve krenuti tokovima koji obećavaju opravdani optimizam. Jako je kilavo išlo ali sada nema druge , stigli smo konačno do vode – naj bitnijeg resursa ove , za sada , tzv turističke destinacije !!!

  Ne brinite , još ćemo se mi kupati u Bunjevačkom moru – kako smo ga nekad od milošte zvali!

OSTAVITE KOMENTAR

29 + = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: