ŽFK Spartak dobio licencu za Evropu

Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice dobio je licencu za ucešće u takmičenjima u organizaciji UEFA za sezonu 2020/2021.

Kako se navodi, Komisija FS Srbije za licenciranje klubova je na sednici 10. juna donela odluku da se Spartaku odobri licenca za evropska takmičenja.

Prvi operativac ŽFK Spartak Bojan Arsić, koji je zadužen za postupak licenciranja, izjavio je da je klub uz mnogo truda uspeo da ispuni sve tražene kriterijume.

“Odobravanje licence za učešće u evropskom takmicenju je rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se pomeri granica u svim organizacionim strukturama, kao i da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA. Uspeli smo uz mnogo truda da ispunimo sve potrebne kriterijume, sportske, personalne i administrativne, infrastrukturne, pravne i finansijske”, rekao je Arsić.

On je dodao da je postupak licenciranja nešto novo za ženski fudbal.

“Nije nam bilo lako, morali smo da radimo dan-noć kako bi ispunili sve potrebne uslove koji su definisani Pravilnikom. Mnogo smo srećni što smo svu dokumentaciju i izveštaje dostavili u rokovima i na osnovu toga zasluženo dobili licencu za učešće u takmičenju pod okriljem UEFA. Podigli smo naš kolektiv na lestvicu više i zahvaljujući tome nastavljamo da sa ponosom predstavljamo naš Grad Suboticu i državu Srbiju na evropskoj sceni”.

Arsić se zahvalio FS S na pomoći i podršci u postupku odobravanja licence za ucešce u evropskom takmicenju koje ih po najavi UEFA očekuje u oktobru.

 

b92/TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR