ŽFK “Spartak” dobio licencu za učešće u UEFA takmičenjima za sezonu 2021/2022

ŽFK “Spartak” dobio je licencu za učešće u takmičenjima u organizaciji UEFA za sezonu 2021/2022 nakon što je Komisija Fudbalskog saveza Srbije za licenciranje klubova, u sastavu Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić, na sednici donela odluku da se šampionu Srbije u ženskom fudbalu odobri licenca za evropska takmičenja, saopštio je ŽFK Spartak.

Komisija je razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA. Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma, navodi se u saopštenju ŽFK “Spartak”.

Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA – muškim klubovi: FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Vojvodina, FK Čukarički d.o.o, FK Voždovac i ženskom kolektivu: ŽFK Spartak iz Subotice koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju u takmičenjima u organizaciji UEFA.

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 61 = 62