Zima pokazuje zube

Zima je odlučila da pokaže zube. Karakteristično za kontinentalnu klimu, narednih nekoliko dana će biti oštro.

.

.

foto: BlueRocket

Zamrznuta stakla na automobilima koji se sve teže pale, ali i jaki mrazevi koji su nas zadesili pomalo iznenađujuće će u narednom periodu biti još jači. Uljuljkani blagom zimom koja nas je zaobišla u većem periodu prethodnih meseci, sugrađane je iznenadila novonastala situacija.

.

Temperature će se tokom ove nedelje spuštati sa trenutno minimalnih -9 do -12 stepeni Celzijusovih, a pojedne prognoze očekuju da će prvi radni dani iduće nedelje proći sa minimalnom temperaturom od -16 stepeni. Sa druge strane skale, maksimalna pak neće prelaziti -3.

.

Pored temperature, Subotičane će zadesiti ono što već neko vreme traje u preostalom delu Srbije – sneg.  Od četvrtka pa u narednih nekoliko dana će se smenjivati snežni intervali, koji će dodatno otežati kretanje kako pešaka tako i vozača. Snežni pokrivač koji će se formirati će ako niko drugo dobro doći usevima na njivi koji će njime biti zaštićeni od mraza.

.

Na Bahamima sunčano sa temperaturom na 23. podeljkuKOMENTARI

  1. ks kaže:

    Slika sa Bahama je zaista ohrabrujuca 🙂

  2. gab kaže:

    Na Bahamima je sve po starom, uglavnom suncano i toplo ovih dana ( 25-28 u plusu ), ponekad dune jak vetar i raznese male crne bubice ( grizu kao najgori komarci ) pa je moguce uzivati u zalasku sunca na plazi. Ronjenje je prelepo i velike su shanse da se sretne ajkula u prolazu.  Preko zime je prijatno a preko leta je pretoplo+sezona uragana ( tada je opsta bezanija ) ! Pozdrava za Suboticane&Palicane !  😎

  3. boban kaže:

    …vreme bez promene…uglavnom loshe…

OSTAVITE KOMENTAR