Zima prepolovila buvljak

Na svakoj trećoj tezgi izložena roba, a promrzli prodavci zamotani u šalove i sa toplim kapama, čekaju kupce. A njih niotkuda – izveštavaju “Subotičke novine”.

Oni najhrabriji dokoni penzioneri iz obližnjih ulica dođu ovde da sa rukama na leđima malo „protegnu noge“ i buvljak im dobro dođe kao „korzo“.

buvljak

Arpad Vemić

-Od jutros pa do 10 sati prodali smo samo stotinak naplatnih karata za parking, – kaže Jovan Kosić, radnik na naplatnoj rampi. Tezge su otvorili oni koji prodaju robu za ovu zimsku sezonu. Lopate, metle, jakne, bunde, rukavice, vunene čarape, lance za automobile, razni sprejevi za odmrzavanje stakla, skijaška odela i oprema, sanke i na sve strane crvena slatka i ljuta horgoška paprika.

-Niko ovde po ovoj „polarnoj“ zimi nije došao da se kraj tezge mrzne zbog hira ili obesti, – govori Rudolf Varga. Gledajte, gde god da pipneš tezgu, zalepi ti se ruka od hladnoće. Žalosno je, kaže Varga što penziju (godine starosti) čekam ovde. Voleo bih i ja da kao gospodin radim od 7 do 15 sati na dan, a ne da se ovde smrzavam na minusu. Ali moram, da bi januaru ja i moja porodica siti i zadovoljni videli kraj.KOMENTARI

 1. Janoš kaže:

  Lažete. Lažete. Lažete. Ako nemate o čemu pisati,nemojte niočemu ali gluposti nemojte!

 2. mr kaže:

  Pa gospodine udji te u fabriku da radite na normu ,u smenama i za platu od trideset i pet hiljada.Naravno to vam je sve zajedno sa toplim obrokom i putnim troskom.Pa vam nece biti hladno ali naravno tu se mora raditi osam sati.ZONA VAS SRDACNO CEKA

 3. Aa kaže:

  Nikom nije lako u danasnje vreme ni ovima na pijaci ni ovima u radnjama.Nema potrebe za prepucavanjem kad smo svi u istim go…ma.

 4. Aaaa kaže:

  Kao prvo bila sam radnik, radila sam za platu na buvljaku,radila sam u firmi na normu ne za 30 hiljada vec za 20 hiljada u smenama od 12 h,a sad sam opet na buvljaku radim sama za sebe i prema tome ko nije na buvljaku i ne bavi se ovim poslom nek zadrzi svoje komentare i neka ne ser…e ,covek koji je ovo rekao i objasnio potpuno je u pravu!!!!!!!

 5. mr kaže:

  .I ja sam radila na buvljaku u znam kako je.Sem sto je zimi hladno a ostalo je ladovina posla kad ima ima a kad ne onda se uziva a i kad ima posla nista strasno.I niko tu ne se…re nego prica realno.

 6. Marija kaže:

  Bilo bi posteno da drzava za januar odobri popust svima koji imaju tezge na svim pijacama.Ko to nerazume neka proba bar tri dana biti napolju pa da vidim sta ce dalje da misli.Nijedan posao nije lak ali razlika je biti napolju ili u hali.

 7. mr kaže:

  Pa idi onda u halu ako mislis da je dobro.Dobro je vama na pijaci samo kukate.Da vam nije dobro ne bi bili jos i sad tamo.Radite na afu pa jos nabijete cene i jos vam nije dosta .

OSTAVITE KOMENTAR