Zimska idila

Pojedini vozači nespremni su dočekali sinoćne snežne padavine, pa je tako u nekoliko navrata bilo zaglavljivanja na putnim pravcima na severu Srbije i stvaranja “čepova” na putevima, pa su pored čišćenja i posipanja radnici i mehanizacija kompanije “Vojput” morali da izvlače i zaglavljena vozila kako bi putni pravci bili koliko-toliko prohodni.

 

Kako je Tanjugu izjavio šef zimske službe kompanije, koja održava državne putne pravce između Dunava i Tise kao i auto-put na potezu od Horgoša do Beograda, velike probleme stvara jak severo-zapadni vetar koji stvara nanose.

 

“Posle sinoćne kiše počeo je da pada sneg praćen jakim severo-zapadnim vetrom tako da su stvoreni nanosi koje su naše ekipe sklanjale tokom cele noći”, rekao je šef zimske službe.

Proširivanje biciklističkih staza

Što se pešačkih i biciklističkih staza u gradu tiče, njih održavaju radnici Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo”.

 

Kako je Tanjugu izjavio rukovodilac te službe Joža Červenji, ekipe su trenutno na terenu, a pored pešačkih prelaza, u toku je proširivanje biciklističkih staza, pogotovo onih prema Paliću, Aleksandrovu i Makovoj Sedmici.

Osim toga, čiste se i trotpari, pogotovo oni koji su “zatrpani” snegom nakon prolaska čistača na ulicama.

 

Palić

 

Na Paliću je sneg napravio čaroliju. Prelepi beli pokrivač je učino Palić mestom kao iz bajke

Subotica

 KOMENTARI

  1. Drug kaže:

    Subotica i Palic pod snegom…, divno! Kad se samo setim romanticnih vecernjih setnji zavejanim gradom, aaa, davno bejahu ti studentski dani.

  2. Perix kaže:

    Drug:

    Subotica i Palic pod snegom…, divno! Kad se samo setim romanticnih vecernjih setnji zavejanim gradom, aaa, davno bejahu ti studentski dani.

    Lepo je to, ali sada već hoću proleće! Kada kos zapeva u 5 h ujutro, a uveče zamiriše noćna frajla…

OSTAVITE KOMENTAR