Živo na gradilištima u Subotici

Na gradilištima širom Subotice je veoma živo poslednjih mesec dana. Dok se u Huga Badalića zgrada privodi kraju, DG u Blaška Rajića i Inkomerc u Frankopanskoj uveliko rade fasadu. Aktivirano gradilište u Plitvičkoj ima sve papire za novu preprojektovanu zgradu a aktivirano je i gradilište kod picerije Denis.

 

Inkomerc pored fasade, uveliko radi i na unutrašnjim instalacijama i malterisanju. U planu je da do novembra zgrada bude 80% završena što će mnogima koji podižu subvencionisani kredit omogućiti veći izbor.

 

U Plitvičkoj je došlo do preprojektovanja postojeće zgrade. Umesto poslovnog prostora predviđenog u prizemlju biće realizvani stanovi pošto je investitor (Dunav Coop) procenio da je poslovni prostori u toj zoni neće zaživeti. Pored te izmene doći će i do korekcija pojedinih stanova.

 

DunavCoop sprovodi još jednu stambenu investiciju u gradu. U Vase Stajića se podiže četvrti sprat.

 

Sa dobrog dela kuće u okviru koje radi picerija Denis je skinut krov nakon što je došlo do oštećena zidova. Pored se rade temelji nove zgrade za koju još uvek ne znamo kakvog će biti izgleda.

 

Fasadu dobija i zgrada u Bele Gabrića. Urađena bez kreativnosti, fasada ne odudara od mnogih urađenih poslednje decenije.

 

Preko puta autobuske stanice, sprema se izlivanje prve međuspratne ploče zgrade koja će dvorištem biti povezana sa susednom. U okviru ove zgrade predviđena je podzemna garaža.

 

DG u Blaška Rajića žuri da ispuni predviđeni rok i završi zgradu do decembra.KOMENTARI

 1. kikiriki kaže:

  Subotičani nadaleko čuveni golubari,uskoro će se useliti i u golubarnik 😆

 2. mile kaže:

  nisu ni gotove a vec krivi i suplji zidovi !
   

 3. stormwatch kaže:

  Samo napred Subotice! A ovi sto su protiv gradnje nek idu u selo!

 4. JimmyQ kaže:

  Sve je to lepo…samo neke ulice nisu spremne da imaju ovakve objekte još uvek. Živim blizu Frankopanske a tuda ne volim ni proći, kako autom tako peške…Ne znaš jel više rupa na putu, prašine, smeća…A još kad ona grupa Roma zavrišti..pff..jednom su se međusobno tukli i svađali cca dva sata, sve uz neke divne taktove meni nepoznate muzike..Divota u blizini centra grada.

   

 5. Robert kaže:

  Ima i neka zgrada na ćoši Dragiše Mišovića i Masarikove koja prilično sporo napreduje. Kad se obrati pažnja na korišten materijal vidi se da su u pitanju već korištene cigle 🙂

 6. stormwatch kaže:

  Resili da premeste Secesijske kuce na Prozivku.

OSTAVITE KOMENTAR