Živo na hipodromu

Proteklog vikenda, na hipodromu Konjičkog kluba „Bačka” u Subotici održan je osmi trkački dan u ovoj sezoni. Oko 3000 posetilaca, sa velikim uzbuđenjem je po lepom jesenjem danu pratilo deset jednoprežnih kasačkih trka, Revanš Derbi i tradicionalnu Trku grada Subotice na 3.200 metara.

Foto: Milana Nović

Revanš derbi treća je u nizu trka iz ciklusa derbi trka za grla starosti četiri godine, a koji čine Probni derbi, Srpski kasački derbi i Revanš derbi. Retka su grla i vozači kasača koji su uspevali da osvoje sve tri trke i da ponesu titulu osvajača triple krune. Ovaj put u tome je uspela Imola, a u konkurenciji su bili još Paladino, Alfa Varene, Safir At, Kinder Star i Fota Rojal.

Na stazi od 2.600 metara od starta je dominirala Imola sa vozačem Brankom Skenderovićem. U jednom delu trke izgubila je prvu poziciju, ali je trijumfovala u finišu, praćena ovacijama publike.
Uspeh Imole i Branka Skenderovića je nešto što se jako retko dešava u konjičkom sportu, retko koji konj i vozač uspeju da ostanu na vrhunskom nivou u sve tri generacijske trke, posebno kada neko neguje kasačko grlo tako da od ždrebeta napravi šampiona. Oni su pokazali i dokazali, da su najbolji tandem.

U 36. izdanju Trke Grada Subotice, čiji je utemeljivač 1976. godine, bio živa legenda kasačkog sporta Srbije Zvonko Bogdan, na distanci od dve milje, sa startom iz okreta „gume“. Trku je od starta vodila Ema Unčevid sa svojim sigurnim zlatnim Utkuri de Žerberojem. U delu trke dominirao je Dolar F s vozačem Aleksandrom Dimitrijevićem, a u finišu kroz cilj prvi prolazi Nadir Tri s vozačem Dejanom Katanićem.


Foto: Milana Nović

Trkački dan obeležilo je duplo slavlje konja iz štale „Drim Kečer” iz Sombora, kasačkog tima našeg proslavljenog košarkaša Nikole Jokića. Njegovi konji Bel Margarita i Parma Ferm beleže pobede u završnici kasačke sezone u Srbiji.
Naredni trkački dan u Subotici je po tradiciji Revijalni trkački dan-„Klupska trka“ koja je na programu 3. novembra. Na ovaj zabavan i sportski način zatvoriće se sezona kasačkih nadmetanja na Subotičkom hipodromu.

 

(Tekst i foto: Milana Nović/Dnevnik)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR