Život online

Šta bismo dali još pre samo mesec-dva da nam se deca maknu od ekrana, počnu da se druže, idu u parkove i igraju se s drugom decom. Koliko smo puta konstatovali da izlazimo u kafiće ali da se većinom svi u društvu zabavljamo kuckanjem po telefonu. Odavno smo ljubav preselili u virtuelni svet, sve češće tamo nam je i posao i veliki deo članova porodice…tu nam je zabava, učenje, kupovina…

I evo, sada nam je to jedina opcija. Kuća, ekrani, telefoni…Ovaj put iz nužde.

Da li će život posle ove izolacije biti isti, da li ćemo više ceniti mogućnost  stvarnog kontakta, živog razgovora, zagrljaja? Verujem da svi čekamo da ponovo mirno izađemo iz kuće, da odemo na svoja radna mesta, da prošetamo sa prijateljima, da napravimo izlet, da odigramo basket, da… koliko bi nam toga sada još moglo pasti na pamet od onoga što nam je bilo tako obično i dostupno da smo ga se najčešće i odricali…a sad vidimo da nije.KOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Život će posle ove izolacije biti isti. Oni koji su cenili životne radosti do sad ceniće ih i od sad,za razliku od razmażenih ,bahatih i uvek nezadovoljnih ljudi.

 2. Oki kaže:

  Ako pogledate svi ostali komentarišu vaše vesti u dobrom maniru, da li pozitivno ili negativno to je već do njihovog mišljenja, međutim dotični zna samo za jezik mržnje, i ukoliko se neko ne slaže sa njim kreće vređanje.
  Gospodo, reagujte ne selektivno.
  Hvala

 3. stormwatch kaže:

  @Mister No

  Mozhda ce zivot biti isti, ali svet vishe nikada nece biti isti. Nadam se da ce posebno beskorisni i bahati milenijalci shirom sveta shvatiti da su do sada zhiveli u iluziji koju su im omogucili mama, tata i neki drugi ljudi koji su svojim mukotrpnim radom stvarali njihovo lezilebarenje i omogucili im da sa tim shto oni nude – a to je jako jadno i bedno, zhive fantastichno laganim zhivotom, tako da razmazhena govnjiva derishta ne moraju ni prstom da mrdnu a sve im biva servirano….vreme je da se i oni nauche realnom zhivotu…..onako kako Bog zapoveda….teshkom mukom i sa mnogo prepreka do svakog cilja.

OSTAVITE KOMENTAR