Život u ritmu sporta i muzike

Kao i većina dečaka Čongor Nađ je najviše voleo da trči za loptom i sport je bio i ostao njegov životni izbor broj jedan. Ali, pod uticajem majke, profesorice muzičkog vaspitanja, počinje i da svira. Ovo su bile početne odrednice puta kojim i danas ide.
Na prvoj godini Fakulteta fizičke kulture koji je studirao u Novom Sadu, otac mu je kupio saksofon i od tada je on njegov stalni pratilac. Prvi put je javno zapevao u 39 godini, od kada svira i peva u tročlanom bendu Melodija.

Vođa grupe:Lehocki Tibor – sintisajzer, Mak Atila – violina, Nađ Čongor – duvački instrumenti

Profesor fizičkog vaspitanja u Politehničkoj školi Čongor Nađ, trener je dizača tegova i streljaštva, voli muziku i uglavnom je u društvu mladih i žena. Tako je on to izabrao. I mada ga je pandemija od prošle godine, kao i sve ostale, prilično ograničila, našao je svoj način da deluje i u ovim uslovima.

Brojne mogućnosti za dobro provedeno slobodno vreme

Časove  fizičkog vaspitanja onlajn prilično je teško zamisliti, ali profesor Čongor kaže da se kao osnova zadaju zadaci i traže povratne informacije, a za sve one koji žele nešto više teretana u školi je otvorena a on uvek na raspolaganju. “ Funkcionišemo kao nekadašnje sekcije, imamo lepu saradnju sa klubovima, naši učenici ostvaruju zapažene rezultate. I ove godine tu su priznanja sa gradskih, okružnih, pokrajinskih, republičkih takmičenja. Imamo dobru saradnju sa gradskim klubovima – kaže Čongor.

Politehnička škola: Republičko takmičenje – 7. mesto

U mladosti je i sam trenirao dizanje tegova, bio prvak Jugoslavije 1977, a dve godine kasnije i kandidat za Mediteranske igre. Uspeo je da za ovu disciplinu zainteresuje i svoje učenike i učenice.

KDT Spartak Subotica

„ Dizanje tegova je sport mladih jer podrazumeva brzinski eksplozivnu snagu. Od pre desetak godina su se ovim intenzivnim vežbama snage pridružile i devojke, što je značajno doprinelo plemenitijoj atmosferi i odnosu u teretani.”
Rad sa decom mnogo voli i kaže da od njih dobija puno radosti.
“Ovo naše druženje traje već 35 godina, a meni je malo i rastuži me svaka pomisao na to da je ostalo još samo pet godina rada sa njima, priprema i vođenja na takmičenja.”

Za još puno uspeha i medalja

Na paralelnom posebnom koloseku Čongor već desetu godinu dosledno dva puta nedeljno trenira grupu od dvadesetak žena u okviru projekta “Budi fit”, jer gipkost znači mladost.

Fotografija za uspomenu sa obeležavanja druge godine zajedničkog vežbanja i druženja

Sve se ovo u poslednje vreme malo izmenilo, ali Čongor nalazi način da radi ono što voli i bude u kontaktu sa onima kojima je to blisko. Dok vežba za svoju dušu, snima većinom džez numere i postavlja ih na svoju fejsbuk stranicu čime obraduje svoje prijatelje.  KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR