Zlato za klizačicu Leonu Rogić

Na poslednjem takmičenju u umetničkom klizanju u Srbiji "Trofej Beograda 2014" koji je održan 30. marta u hali "Pionir" u Beogradu, pored klubova iz Makedonije (Skoplje), BIH (Sarajevo) i Srbije (Beograd i Novi Sad), nastupio je i naš Klizački klub "Spartak" iz Subotice.

 

leona1.

Nažalost nastupila je samo jedna takmičarka, Leonom Rogić. Uprkos tome što Subotica ne spada u srećne sredine da ima pokriveno klizalište i uprkos tome da ledena ploča već mesec dana nije nešto na čemu može da se trenira u Subotici, Leona je pružila sve od sebe i ponovo potvrdila svoju dominaciju i osvojila 1. mesto i zlatnu medalju.

 

– Na svim domaćim takmičenjima na kojima je Klizački klub "Spartak" nastupao ove 2013/2014 sezone Leona je redom osvajala najsjajnija odličja. Beogradski trofej je svakako kruna sezone za naš klub i bilo je veoma teško održati formu u proteklih mesec dana, izjavio je Jovan Rogić.

 

 

 

Zahvaljujući entuzijazmu roditelja, treneru KK "Spartak" Maši Stantić i zahvaljujući KK "Olimpik" iz Beograda i treneru Milici (Brozović) Stanković, Leona je ipak spremno dočekala ovo takmičenje i ravnopravno učestvovala u njemu. Za našu najbolju klizačicu sezona ipak još nije gotova i čeka je već za dve nedelje, učešće na "Avas kupu 2014" turniru u Miškolcu, Mađarska.

 

Pogledajte snimak sa nastupa u Budimpešti

 KOMENTARI

 1. roki kaže:

  Subotica, grad sa najvecom tradicijom klizackih sportova u Srbiji i dalje nema dvoranu za led. Sad kad je dosao Maglai, nema sanse da se sprovede u delo projekat koji je usvojen prosle godine a koji bi bio oko 150.000 eura. Smesne pare za Suboticu koja bi time dobila mnogo ali bitno je da Maglai broji koliko se potrosilo WC papira po gradskoj kuci. Covek koji i nije iz Subotice vec iz neke Banatske provincije, nema on pojma o Subotici i prioritetima Suboticana.

 2. &% kaže:

  ..појма немаш, а главно да пљујеш по некоме..из Бајмока је..

 3. Ljubitelj Ledenih sportova kaže:

  Leoni svaka čast smiley, klizanje je jedan specifičan sport koji zahteva ogromne napore i u fizičkoj i u mentalnoj pripremi, a sve to treba prikazati na ledu (klizavoj podlozi) i balansirati na jednoj oštrici (ne široj od oštrice noža), raditi piruete, duple skokove i slično. Potrebne su godine rada i svakodnevno treniranje na ledu. Nažalost Leona i druge devojčice iz Subotice imaju tu privilegiju da kližu samo tri meseca, 3 meseca i to na otvorenom klizalištu. I uprkos tome Subotica može da se pohvali da ima klizačicu koja je ove godine osvojila sve što se može osvojiti u državi i da se pohvali visokim plasmanima na međunarodnim takmičenjima. Klizačice iz drugih sredina, imaju najmanje 7-8, a oni srećniji i 10 meseci treninga na ledu.

  Mislim da je vreme da se Subotica koja ima tradiciju i ljubav prema zimskim sportovima, potrudi da ovakvim talentima pomogne, jer su oni izistinski ambasadori jednog Grada, i oni mogu jednog dana da budu nešto čemu ćemo se diviti i koga će buduće generacije težiti da dostignu. I sa ponosom da kažemo "Da, ona je iz Subotice". 

  Najveća pomoć bi svakako bilo pokrivanje klizališta. Prethodne vladajuće strukture su obećavale, ali nisu ništa učinile, a MOGLI SU. 

  Sadašnja vlast, nije kriva za prethodne promašaje, ali je odgovorna ako ne povuče prave poteze i propusti priliku da Subotici, subotičkim sportistima i njenim građanima obezbedi makar pokrivanje klizališta. Nije to velika svota novca, mnogo veće odlaze u vetar, ova investicija bi bar sprečila da Leona i druga deca koja su na klizalištu mogu da treniraju kao i drugi, a da pri tom nekisnu i da ih vetar neoduva …. 

   

 4. zorandjala kaže:

  Najbolja madjarska familija Pastor je iz banata.Mi banacani se ponosimo njima>

 5. Petar.SU kaže:

  Bravo Leona svaka ti cast. Lepa vest za nas grad. A vi sto ste dosli da komentarisete politicare, na pogresnom mestu to radite!

OSTAVITE KOMENTAR