Zloupotreba Gradskog udruženja penzionera

U petak 18. Marta,  u prostorijama Gradskog udruženja penzionera u Subotici  potpisan je Sporazum o saradnji između ove organizacije i Socijaldemokratske partije Srbije. Sporazum su potpisale Dragica Lučev, predsednica Gradskog udruženja penzionera Subotica i Nataša Aleksić, predsednica Gradskog odbora SDP Srbije. Tako je u ime više od deset hiljada članova Gradskog udruženja penzionera , predsednica  Dragica Lučev odlučila da svi članovi treba da daju  podršku baš ovoj političkoj stranci. Čin potpisivanja Sprazuma je očigledan primer klasične trgovine uticajem i zloupotreba organizacije, koji  Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović”najoštrije osuđuje .  Predsednica Gradskog udruženja penzionera Dragica Lučev na ovaj način jasno manipuliše svojim članstvom i položajem.  Penzioneri nisu doneli takvu odluku ,a reč je o praksi koja se decenijama unazad zloupotrebljava u cilju sticanja lične koristi predsednika i predstavnika raznih organizacija.

Početkom godine, lokalni tim Pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” iz Subotice predložio je predsednici Dragici Lučev da Udruženje  bude domaćin tribine na kojoj bi gostovao Saša Radulović.  Nameravali smo da predstavimo naše programe , naročito  one koje se odnose na rešavanje problema otetih penzija. Tom prilikom uručili smo i flajere “ Ne damo penzije parazitima”. Gospođa Lučev je prvobitno bila veoma zainteresovana , jer je , kako je tada tvrdila , većina članova Udruženja krajnje nezadovoljna zbog smanjenja penzija. Nakon dve nedelje, dobili smo odgovor da od tribine neće biti ništa, te da su poruke na flajeru “previše oštre”.  Znači,kada kažemo da je smanjenje penzija neustavno to je “previše oštro”,a  kada  se penzioneri zbog toga bune , nije bitno. Kako iz medija saznajemo , mnogo je lepše reći kako “ Sporazum o saradnji podrazumeva da ove dve organizacije razviju širi oblik saradnje u cilju poboljšanja položaja penzionera koje zastupa Gradsko udruženje radi unapređenja odnosa organa i institucija lokalne samouprave i penzionera.”

Mnogo je lepše umotati priču u rečenicu koja ništa ne znače, nikoga ne obavezuje, ali ostavlja utisak . Kakvu će stvarnu korist od ovih praznih priča imati penzioneri?

Mi u Pokretu “Dosta je bilo – Saša Radulović” tvrdimo da Aleksandar Vučić obmanjuje javnost da penzioneri odricanjem od svoje penzije investiraju u budućnost svoje dece. Da je tako, ni jedan penzioner ne bi imao problem sa tim. Na žalost, smanjenjm penzija građani Srbije samo plaćaju nesposobnog premijera i njegovu partijsku mašineriju sa desetinama hiljada partijskih kadrova sa kupljenim diplomama na izmišljenim administrativnim radnim mestima. Smanjenje plata i penzija je ne samo nemoralno i protivustavno, ono je i ekonomski štetno. Vučić na subevncije godišnje baca milijardu evra, na partijsko zapošljavanje svojih nesposobnih kadrova sa kupljenim diplomama na izmišljena radna mesta milijardu evra. A na penzijama je uštedeo 210 miliona evra. Podneli smo ustavnu inicijativu protiv zakona kojim je Aleksandar Vučić smanjio penzije. Peticiju je potpisalo prekp 10.000 građana.

I, da se ne zaboravi. Predsednici Gradskog udruženja penzionera u Subotici, ovo nije prvi Sporazum o podršci nekoj od stranaka pred izbore. Pre  četiri godine lako je to učinila dajući podršku nekoj drugoj listi –  “Izbor za bolji život – Boris Tadić” na izborima za Skupštinu grada : http://www.subotica.com/vesti/udruzenje-penzionera-podrzalo-listu-izbor-za-bolji-zivot-boris-tadic-id10649.html#!prettyPhoto

U međuvremenu standard svih  građana Srbije beleži  neslavne rekorde. Dosta je bilo!

Gradski odbor Pokreta “Dosta je bilo –Saša Radulović” SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR