"Zmija haosa" stiže za 25 godina

Iako su akademici okupljeni oko časopisa "Treće oko" složni da smak sveta nastupa 2012. godine, da čujemo šta kažu u američkoj NASA.
Oni su pre sedam godina primetili kosmičku stenu, u prečniku široku 390 metara, kako se kreće prema nama, najbliže našoj putanji od kad se oni bave svemirskim kamenjem. Nazvali su je Apofis, po staroegipatskoj mitološkoj zmiji – Zmiji haosa. Račun kaže da će proći na odstojanju od oko
30 000 kilometara, što će se 2036. godine videti golim okom. Šanse da dođe do deep impacta su 1 : 300, preciznije 1 : 233.
Na "Torinskoj lestvici udesa" (stropoštavanje kometa u bliskom prolazu), to je drugi nivo. Najbliži prethodni slučaj je bio na stepeniku 10.

Slika

Desi li se susret ovog asteroida sa "trećim kamenom od sunca", doći će do eksplozije 100 000 puta jače od one iz Hirošime a oblak prašine, koja bi dospela u atmosferu, obavio bi celu zemlju i uništio život na Zemlji.
Kada je pre 50 000 godina, asteroid širok 20 metara aterirao na našu planetu, izdubio je čuveni Veliki krater u Arizoni, dubok 190 metara.

Slika

U kladionici "Osmo stanje svesti", već primaju opklade. Na uloženih 1000 dolara, ako dođe do Apokalipse, sleduje vam čak 233 000 !KOMENTARI

 1. Zijo kaže:

  Pošto me ova tema veoma zanima, poštovani gospodine Lansky, ja bih Vas najlepše zamolio da mi odgovorite koji su se to akademici okupljeni oko "Trećeg oka" složili oko "smaka sveta" i u kojem broju je to objavljeno. Bar približno mesec ili godinu izdanja. Pitam ovo vrlo ozbiljno i poštujući Vaš rad na ovom sajtu, očekujem odgovor. Hvala unapred!!!

 2. Lansky kaže:

  Kad kažem Treće oko, tu mislim na sve časopise koji se bave naučnim i naučnofantastičnim temama, koji su u poslednje vreme preneli više novih i drevnih teorija, da je 2012. – ta godina. Akademik je hiperbola za "učenu glavu". Postoji i teorija Milutima Milankovića (Djomla zna više o tome), takođe za 2012. godinu. (Isak Njutn je označio 2060. g.)

 3. Zijo kaže:

  Ah, pa sad mi jasno, Vi ste to u pežorativnom smislu napisali "Treće oko", a ja mislio da se pozivate na neki određeni tekst…Samo bih voleo da znam zašto baš "Treće oko" kada postoji mnogo pežorativniji magazin u tom smislu , na primer"Zona sumraka", i još nekoliko, da ne nabrajam? Mene ste kao čitaoca "Trećeg oka", za koje stvarno ne mislim da je takvo dno dna, na taj način prilično uvredili. Može li ubuduće bez takve zajedljivosti na račun "Trećeg oka"? To, istina, nije list akademskog sadržaja, ali ima neki svoj nivo, o kojem svedoči tiraž od 48.000 primeraka dvonedeljno, odnosno 96.000 mesečno prodatih brojeva u Srbiji i u 11 zemalja u kojima sasvim dobro prolazi, uključujući Austriju, Švedsku, Francusku, Nemačku, Švajcarsku, itd…U Srbiji "Treće oko" je, inače, magazin sa najvećim tiražom. (Povremeno ga stiže srpsko izdanje "Bilda").

 4. Lansky kaže:

  Primite moje izvinjenje, Vi i svi čitaoci "Trećeg oka" koji su pogođeni mojim potcenjivačkim tonom.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 58 = 65

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: