Značajno poboljšanje kvaliteta vode u Palićkom jezeru

Prvi put nakon 21 godine zabeleženo je poboljšanje parametara  u četvrtom,  turističkom sektoru jezera Palić, poručuju iz ZZJZ. Iako voda nije za kupanje ni za bilo koju drugu namenu, stručnjake su obradovali rezultati ispitivanja tokom  maja i juna.

Građani spas od vrelih dana traže na bazenima i u hladovini, a ne u jezeru Palić za koje kažu da je prljavo. Nekima se ne dopada ni pogled na vodu sa obale jezera zbog čega su prestali da ga posećuju.

Ovogodišnji izlov babuške od 19,5 tona uticao je pozitivno na poboljšanje parametara u jezeru i smanjenje brojnosti algi, poručuje Vjekoslav Kezić, šef odseka za vode i vazduh ZZJZ Subotica, koji dodaje da je ovo prvo značajno poboljšanje tokom dve decenije praćenja.

On objašnjava  da to ne znači da je voda jezera Palić preporučljiva za kupanje, jer je za to neophodno da voda bude III klase. Voda je i pored značajnog poboljšanja parametara još uvek u u V klasi, što znači da je van klase prema kvalitetu i nije za piće, kupanje niti korišćenje, ističu stručnjaci.

Naredni izlov ribe tima koji radi na projektu očuvanja biodiverziteta jezera Palić i Ludaš, planiran je tokom jeseni.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Bački kaže:

  Još jedna lepa slatka predizborna laž toksične prirode. Nema nikakvih poboljšanja u vodi osim u poltronskim izveštajima Labanove gerile.

 2. PIJANDURA kaže:

  To poboljsanje je sigurno zato sto se gomila Suboticana odselila, pa manje govana ode u Palic i automataski je cistija voda za par promila.

 3. Mauzer kaže:

  Haha poboljsanje ali i dalje u 5 klasi,po cemu ste Vi to “strucnjaci” utvrdili,nema na obali uginule ribe?Naravno jer je nedavno sva uginula.Dosta ovakvih ;strucnih; izjava to mi vec godinama slusamo i placamo preko Vasih putovanja,racuna za vodu… a rezultati jedna velika 0

 4. ludak kaže:

  Koliko ima klasa? Ako smo peta klasa i voda nije za koriscenje, sta onda znaci 6 klasa, onda je radioaktivna?

 5. Dosta mi je svega kaže:

  Vjekoslav je castan Covek,verujem u istinitost njegove izjave.

 6. ISKREN kaže:

  Ako je samo riba problem dozvolie izlov iste ili postavite mreze i izvadite jos 20 tona pa da je jezero bude za kupanje

 7. Sofronije kaže:

  Nije voda za ništa, ali je dobra ! Ista kao naša trenutna vlast !

 8. Taca kaže:

  Ja sam mislila da kanalizacija prlja jezero, kad ono – babuške krive za sve

 9. Istina... kaže:

  Zalim tim portala GradSubotica sto moraju da citaju i objavljuju razno djubre od komentara. Subaca je oduvek bila negativna. I sve je gore, ovo je ogoljeno susto nepatvoreno Zlo. Agentura radi punom parom.

 10. ludilo u mozgu kaže:

  po ovom dokumentu, postoji samo 4 klase vode…gde je peta?

  http://www.dgt.uns.ac.rs/download/glshg_uredba.pdf

 11. Zora kaže:

  Razlog je možda i velika količina kiša koje su padale mesecima…

 12. ffilozoff kaže:

  Ja kao agent agenture mislim da je istina kreten !

 13. Veruj samo očima kaže:

  Ovo nije komentar već put da obavestim sugrađane da provere temeljno dobijena rešenja Poreza na imovinu za 2019 godinu. Pošto smo utvrdili, nedavno, da smo dobili krštenisu na kojoj je pogrešno upisano prezime majke, postali smo sumnjičavi prema svim dokumentima pa tako i prema rešenju za porez.
  Znam da će mo se prikazati kao idioti iako pismeni .Utvrdili smo da od 2015 kad smo kupili jednu parcelu, proverom imamo sa istim brojemali a različitim podbrojem pridodatu parcelu komšije ni manje ni više što u dinarima iznosi 11000din /godišnje.
  Što je još gore i kod ćerke se pojavljuje ista greška i svota. Naravo učenije čitaj i proveravaj dokumenta. Ćerka se čak i žalila pre par godina na to rešenje ali bezuspešno.

 14. Istina... kaže:

  “Filozof” ne misli svojom glavom, on širi agitprop. Vama su svi koji pišu i govore istinu sve najgore, tome vas uče Talmud, Tora, Šulhan Aruh… Masu ste toliko zaludeli da nemaju pojma o realnosti. Ivo Andrić kaže: “Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”

  Nas koji znamo ISTINU nazivate kretenima, idiotima, budalama, malim šizoidnim naci multinik šovinistima, bolesnim umovima zatrovanim nacionalizmom i šovinizmom, ultraprimitivnim bolesnim umovima, ustašama, zločinicima, krvolocima, krelcima, primitivcima, bolesnicima, jadnicima, lopovima, lažljivcima, prevarantima, nebuloznima, šizofrenima, paranoidnima, bljuvačima, pljuvačima, mentalno obolelima, monstrumima, bednicima, kukavicama, smešnima, šovinistima, fašistima, klerofašistima, šizoidnim nacionalističkim ludacima, monstruoznim licima nacionalšovinističkog ludila, mentalnim masturbatorima, prljavima, kretenima, tragikomedijama od ljudi, seksistima, rasistima, svinjama, stokom, psetima, crknutim psetima, džukelama, đubretom, Sotonama, Gebelsima, Hitlerima… satanizujete nas, hapsite, tamničite, ubijate pojedinačno i masovno između ostalog u “nesrećama” – požarima, saobraćajkama, brodolomima, padovima aviona…

  I možete me nazivati kako god hoćete što i činite samo zato što od mene korist NEMATE a vi navikli da sve otmete za sebe. ‘Ajd’, “filozofe”, “flizofiraj” onima koji će progutati ta vaša agitprop sr*nja.

 15. Petar kaže:

  Nije daleko dan kada će SNSovci da počnu da se kupaju u gov…om Paliću, samo da bi nama ostalima dokazali da je voda dobra. Biće smejurija, hehehe…

 16. ffilozoff kaže:

  istina…mene Gilgames poducava…

 17. petka kaže:

  Bila je velika kisa, osveyilo je vodu. Jos cete reci da je riba kriva losem kvalitetu vode!

 18. I.S. kaže:

  Prvi put, posle 21 godine, a baš pred izbore za mesne zajednice.

OSTAVITE KOMENTAR