Znamo šta treba raditi, poručuje Dulić

Situacija sa jezerom Palić više nije alarmantna ni akutna, rekao je Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić. On dalje objašnjava da više neće dozvoliti da se dese akcidenti kao pre dve godine kada je uginulo na desetine tona ribe u jezeru i da će i dalje nastaviti kada za to bude bilo potrebe sa upumpavanjem sveže vode iz reke Tise.
– Videli smo šta treba da radimo i krećemo u posao. Situacija sa jezerom Palić, kao i stanje sa florom i faunom u njemu se ne razlikuje od većine jezera u Srbiji. Problem ne možemo brzo da rešimo, ali krećemo sa saniranjem ekoloških posledica koje su dovele do akcidenta pre dve godine. Ima dosta zainteresovanih stranih i domaćih investitora koji bi nam pomogli u rešavanju ovog problema. Treba videti šta da radimo sa muljem i kako u budućnosti zaštiti jezero. Izgradnjom novog prečistača problem je delimično rešen. Moram istaći, da Palić spada u grupu jezera u kojima da nema ljudskih aktivnosti nestalo bi – objašnjava Oliver Dulić.KOMENTARI

  1. glibavi kaže:

    Ako si ti nakon tri godine ministrovanja video sta treba uraditi e onda smo na konju. Samo saznanje da si uvideo je sasvim dovoljno, sve ostalo su sitnice koje ce se same resiti. Evo meni je puno srce sto je tebi sve jasno.

    Rece kreces u posao, ali pazi imas pola godine, poslecu ti gledati ledja dok budes odlazio, ali ce mi i onda biti puno srce sto si ti uvideo sta treba raditi.

  2. Beli kaže:

    Svaka čast. Zato mene ne slušaju što je nepotrebno . Doktor zna sve . Dobio je informacije i sad je siguran. Problem je samo u tome što je informacije dobio od neznalica i poltrona pa se glupost počela multiplicirati !!! Ako ribe počnu da plivaju leđno , kanda ću biti u pravu! Ništa za to : lokalni vladari , zaduženi za gledanje unapred će otvoriti novu raspravu o tome kako doći do ispravnog razmišljanja o izboru stručne organizacije da ponovo da mišljenje o novo nastaloj situaciji . A i ribe brate ,šta tu ima da crkavaju, neka i one naprave neku studiju o izbegavanju zagađene vode i ljudi!

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: