Žolt Der deveti u Argentini

Subotičanin Žolt Der, reprezentativac Srbije u biciklizmu, vozio je kao gost u mešovitoj međunarodnoj ekipi „Start tim“ na trci „Vuleta ciklistika del Valje de Uko“ u Argentini i na kraju zauzeo odlično deveto mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji blizu 80 biciklista.
U prvoj etapi, Der je bio treći, u drugoj etapi, vožnji na hronometar plasirao se na 15. mesto, a istog dana po podne u trećoj drumskoj etapi bio je šesti. U poslednjoj, četvrtoj etapi, zauzeo je devetu poziciju.
Slika
"Najteža etapa je bila poslednjeg dana, kada smo išli na cilj na brdu sa usponom dugačkim skoro 20 km. Nije bio jak, ali je dobro izmorio sve učesnike. Imao sam 70 sekundi zaostatka iza pobednika, mog druga iz ekipe Mauricija Frasera. Ova trka mi je dobro došla pred nastavka južnoameričke turneje. Već u utorak letimo iz pokrajine Mendoza, čak 1.000 kilometra do pokrajine Entre Rios gde ćemo startovati na trci „Vuelta Entre Rios“ koja ima šest etapa u pet dana, dve su po 157 km, a biće i po jedan kriterijum i hronometar", kaže Žolt Der.
Trka će se voziti u provinciji Entre Rios koja se nalazi na severoistoku Argentine i graniči se sa provicicijom Buenos Ajres na jugu, Korintes na severu, Santa Fe na jugu i državom Urugvaj na istoku.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 10 = 13

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: