Zoo-vrt dobio dve foke

Nakon što je Zoološki vrt na Paliću godinu dana bio bez foka, bazen je ponovo dobio stanovnike. Juče su stigle dve lučke foke, kao poklon iz Mađarske.

Pridošlice su rođene u Cirihu, mužjak Beni ima 19 godina, a ženka Kuksa stara je 18 godina. Kako iz Zoo-vrta dodaju , veoma su zadovoljni  kako se par prilagođava novim uslovima, foke aktivno plivaju što je dobar pokazatelj da im bazen i voda u kojoj se nalaze odgovaraju.

Kako se očekuje da će Beni i Kuksa u narednom periodu izazvati veliku pažnju posetilaca, naša sagovornica podseća na jedno od glavnih pravila Zoo-vrta – a to je da se životinje ne smeju hraniti.

U Zoološkom vrtu na snazi je zimsko radno vreme uslovljeno dužinom dana, pa se kapije zatvaraju u 15 časova. To znači i da tokom hladnih dana posetioci neće moći da vide sve životinje, poput majmuna koji niske temperature ne vole, pa ne izlaze napolje.

TV Subotica


KOMENTARI

 1. Suzy kaže:

  Imam predlog za gradsku vlast. Da izmisle još nekoliko fiktivnih direktorskih mesta, kao regionalna deponija ili slično, gde mogu da sede stranački uhlebi a da ne prave nikakvu štetu. A da na mesto direktora ZOO vrta, kad je već o njemu reč, dovedu stručnjaka kakvi su bili Kosta Medaković ili Ignacije Tonković.
  Poslednjih 10 godina na to mesto se postavljaju ljudi sa margine, kojekakvi “menađeri” sa kojima stranka ne zna gde će.

 2. balfasz kaže:

  Da li može da se dobije info šta je bilo sa prethodnim fokama… bilo je vreme kad je bila jedna, pa dve, pa su u nekim momentima bile čak i 3, ali eto već godinu dana nemamo nijednu, ali ne nađoh informaciju gde su one i zašto su napustile Palić.

  Hvala za info, a nove pridošlice ćemo veoma brzo posetiti sa decom 🙂

 3. avet kaže:

  Pa voda u bazenu gde plivaju foke ne deluje baš previše čisto.

 4. Dule kaže:

  @avet
  Pa premesti ih u svoju kadu.

 5. Šojić kaže:

  Punoletne!

 6. pista kaže:

  a ZASTO su uginule one prethodne foke, “starosedeoci”?

 7. astronaut kaže:

  Mogli biste malo doterati taj bazen tim fokama. Sramota za zoo vrt i za grad.

OSTAVITE KOMENTAR