ZOO: Životinje najjaktivnije ujutro

U Zoološkom vrtu na Paliću počela je sezona poseta ekskurzija. Zoološki vrt godišnje poseti preko 150.000 posetilaca, zaposleni u zoološkom vrtu ističu kako je septembar najintenzivniji mesec zbog ekskurzija koje svakodnevno dolaze.
zoo

Zoološki vrt još od osamdesetih godina funkcioniše i kao pedagoška ustanova, u koju đaci dolaze organizovano u posetu. Ovakve posete, pored razgledanja egzotičnih životinjskih i biljnih vrsta, imaju za cilj i da edukuju decu. Prosvetni radnici ističu da su uslovi u Zoološkom vrtu izuzetno dobri za održavanje nastave, a da su učionice  dobro tehnički  opremljene.

Zaposleni u Zoološkom vrtu rade  na pripremama za zimu, a najviše posla imaju baštovani, sada se pregledaju folije i proveravaju sistemu za grejanje. Neophodno je i napraviti zalihe hrane za žiotinje. Takođe, u zoološkom vrtu napominju da ih godišnje poseti 22.000 dece, te ističu značaj Zoološkog vrta u programu obrazovanja.

Zoološki vrt je otvoren za posetioce svakog dana od 9h.  Jutarnje obilaženje najlepše, jer se životinje tek puštaju iz kaveza, i tada su najaktivnije.

 

RTV Yu eco

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR