Zorana Mihajlović: Ipsilon krak gotov do kraja godine

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima “Koridora Srbije” i preduzeća “Vojput” o završetku izgradnje Ipsilon kraka.

“Ipsilon krak je projekat koji je davno započet i tek od kako ga je preuzelo ovo ministarstvo konačno se vidi kraj gradnji ovog puta. Naš cilj je da ovaj projekat završimo do kraja godine i zato je potrebno da se radovi odvijaju maksimalno efikasno”, kaže Mihajlovićeva.

Jedna od tema sastanka bila je i podrška železničkih kompanija kako bi se ubrzala doprema materijala na gradilište.

Ipsilon krak je obilaznica oko Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija s auto-putem Horgoš – Novi Sad, ukupne dužine 24 kilometra.

 

RTVKOMENTARI

 1. as kaže:

  opet?

 2. Istina kaže:

  Nece biti gotovo do kraja godine

 3. Indijanac kaže:

  “Ipsilon krak gotov do kraja godine”

  Koje godine?
  Ove?
  Onda idem brzo da tankiram 2 litre benzina u moj auto da bih mogao Y-krak isprobati među prvima, jer je VEĆ sada kraj godine.
  Mislim ove godine.

 4. Zorica kaže:

  Istina
  Logicno suboticke neverne tome,,,,,a sta ako bude? Onda ce biti put je uzak,,,kruzno tokovi su losi…nevalja ovo nevalja ono itd,,,,,klasicna suboticka prica,,,

 5. croat kaže:

  Koje godine ?

 6. Istina... kaže:

  Komentar objavljen pod nickom Istina u 13:24 “Nece biti gotovo do kraja godine” , nije moj komentar. To je Agenturni komentar, koja se sluzi tudjim identitetima, a moj komentar u stvari komentar od prave Istine… (a ko je prava Istina?) ne objavljujete. Srecom pa sam pobegao od Nove Atlantide, glava mi je na ramenima i srecan sam jer me niste dotukli do kraja. Zelim ali ne mogu a da ne gledam Agenturne sajtove, prosto me ispunjavaju, i o ako nista ne radim u zivotu i imam vremena na pretek, nisam kao vi Subacani sto morate stalno raditi i ne imati vremena za sebe. Morate shvatiti ja treba ds sam vams Subacanima UZOR.

 7. istina kaže:

  @ Zorice

  Imam informacije iz prve ruke da nece biti gotovo do kraja godine. Ne ulazim u to ko je kriv ili nije kriv, jednostavno nece biti gotovo do kraja godine. Pozdrav

 8. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  “Ipsilon krak je obilaznica oko Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija s auto-putem Horgoš – Novi Sad, ukupne dužine 24 kilometra.”

  Preciznije…to je Juzni deo Orbitala koji je 100% zbog palanachkog razmisljanja da je Subotici dovoljan Y krak a ne ceo orbital tako i zamisljen u originalnim glavama onih koji su ga pravili. Kada Juzni deo Orbitala bude zavrsen, red je da se napravi projekat i za severni deo Orbitala….nema zaobilaznice bez M25, A10 ili R0 stila

 9. Istina... kaže:

  Istina… je ponovo pokradena i umalo zloupotrebljena. Više puta sam napisao da se ne bavim marginalnostima. Ovu tink-tenkovku ist-vest-bridžkinju i njene krakove nisam ni zapazio. Čini se da smo ponovo na početku još jednog višednevnog pisanja pod mojim nickom očajno kopirajući moj stil.

  Ukoliko je stanje stvari kao na foto/video snimcima u medijima onda nema šanse da sve bude završeno za tri sedmice makar radili i nedeljama i verskim praznicima.
  Uostalom, plavokosa marioneta nije izjavila ono što stoji u naslovu.

 10. Istina... kaže:

  Taj Y krak neću koristiti jer vam više nikada neću doći. Ja kao UZOR Novo Atlantiđanima kažem da sam pobegao iz vašeg grada u kojem sam se rodio i stvarao na opštu radost i sreću svih nacija i veroispovesti. A pobegao sam jer nisam više hteo da ležim u vašoj bolnici, gde su me vezivali za krevet, oblačili mi košulju koja se kopča na leđima, terali me da pijem lekove od kojih više nisam čuo svoje glasove. I tehničaru iz noćne smene su bile hladne ruke.

 11. Đokica kaže:

  @Istina…
  “I tehničaru iz noćne smene su bile hladne ruke.”

  Može li jedan selfičić da pošaljkaš ovde na ovaj sajtčić u vidu komentarčića?
  Moje male ručice su tople i nežne.

 12. Miki. kaže:

  Nemate pojma …autoput je montažnog karaktera. Ona će u delovima biti dopremljen željeznicom na mestu ugradbe. Naime sve delovi su već izrađeni izliveni u velikim radnim prostorima -halama.
  Inače ovaj način je najmodernija i najbrža tehnologija gradnje puteva i nihova izgradnja ne zavisi od loših vremenskih uslova…

 13. Istina... kaže:

  Zadatak Antisistema je i inteligentne proglašavati neinteligentnima, pametne ludima a normalne nenormalnima pa nesmetano upravljati budalama. Ko zna zna.

 14. Istina... kaže:

  @Miki

  Cilj je da se zacrtani cilj ne ostvari. To je način da se “nezavisna” vlast optužuje za sva “svoja” nepočinstva, “nove snage” predstave kao “oslobodioci” i “spasioci” i stvaraju nestabilnost, nemir i haos. Ah, da, i da se iz budžeta (poreskih obveznika – naroda, građana, javnosti) naplate penali.

 15. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Miki.

  Aaaaaaaaa….. znaci jos samo zeljeznicu da instaliraju na tom delu di idje Y krak to jest juzhni deo Orbitala….to ce pretpostavljam zeljeznicu dopremiti preko Y kraka?

 16. Bivši kaže:

  Prvo, kakav crni autoput, to je šira magistrala sa uskim kružnim tokovima. Drugo, skeptičan sam po pitanju rešavanja kružnog toka kod Kelebije. Šta će biti kada kamioni sa obilaznice zakrče kružni tok? Kako će se autom proći iz pravca Kelebije? Treće, povodom komentara ovih što ne žive u Subotici, želim da vam svima poručim da nemate više nikakvo pravo da bilo šta komentarišete jer ste otišli bez borbe. Ja se ne dam i dok sam živ boriću se za moj grad.

 17. croat kaže:

  Miki
  A mrmot sto je pakovao sve delove, njega si zaboravio spomenuti.

 18. El ninho kaže:

  Ajmo pljuvaci,ovo je lekic za vasu napacenu dusicu…

 19. ffilozoff kaže:

  Rusi ce preko satelita izgraditi put…pa im zabranili olimpijadu…

 20. Sofronije kaže:

  Slikanje je bilo, ostalo je nebitno…..

 21. Skrebic kaže:

  Bice gotov krajem marta 2020. ..

 22. Metropolista kaže:

  Ajde molim vas ostavite se Y kraka i objasnite ko pusta migrante po centru i okolini grada da vrsljaju ? Kad kazem vrsljaju mislim na otimanje novcanika i telefona.Upadanja u kuce .I najvaznije setanja predvece u grupama po 5 i 6 okolo osnovnih skola .
  Molim za odgovor koji umiruje nas gradjane ovog upropascenog grada.

 23. Punisher kaže:

  Ako nista drugo barem svetlece panoe postavite XD

 24. Sagnite se... kaže:

  Ala ovde ima pametnjakovići,posebno istina,u bolje sto si otišao takvi negativni na severni pol kao hrana za medvede…

 25. Istina... kaže:

  Zadatak Antisistema je unistiti Istinu.
  Grohotom se smejem na te vase bezuspesne kopije mog nicka. Grohotom.

 26. JaPaja kaže:

  Znajući većinu koji ovde komentarišu ne sumnjam da će kao i uvek završetak radova pripisati žutima. Pljuvanje , pljuvanje i pljuvanje. I to uglavnom oni kojima Srbija nije domovina sakriveni iza nikova koje mi “ne možemo da provalimo”.

 27. Istina... kaže:

  @Bivši

  “…skeptičan sam po pitanju rešavanja kružnog toka kod Kelebije. Šta će biti kada kamioni sa obilaznice zakrče kružni tok? Kako će se autom proći iz pravca Kelebije?”

  Morate da znate jedno: u komunizmu, koji nikada nije umro, sve je naopako.

  “povodom komentara ovih što ne žive u Subotici, želim da vam svima poručim da nemate više nikakvo pravo da bilo šta komentarišete jer ste otišli bez borbe. Ja se ne dam i dok sam živ boriću se za moj grad.”

  Borba za šta? I kako će da se bori i za šta da se (ne)izbori jedan Bivši?

  Ko ste vi da bilo kome uskraćujete bilo kakvo pravo uključujući pravo na slobodu mišljenja i izražavanja!? Potpuno ste zastranili usled indoktrinisanosti nehumanim i necivilizacijskim totalitarističkim komunizmom.

  Opšta deklaracija o ljudskim pravima:

  Član 19.

  Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvata i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i da traži, prima i širi obaveštenja i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.

  Član 1.

  Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i svešću i treba jedni prema drugima da postupaju u duhu bratstva.

  Član 2.

  Svakom pripadaju sva prava i slobode proglašene u ovoj Deklaraciji bez ikakvih razlika u pogledu rase, boje, pola, jezika, religije, političkog ili svakog drugog mišljenja, nacionalnog ili društvenog porekla, imovine, rođenja ili drugih okolnosti. Dalje, neće se praviti nikakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili međunarodnog statusa zemlje ili teritorije kojoj neko lice pripada, bilo da je ono nerazvijena, pod starateljstvom, nesamoupravna, ili da se nalazi pod kojim drugim ograničenjima suverenosti.

  Član 7.

  Svi su pred zakonom jednaki i imaju pravo bez ikakve razlike, da ih zakon jednako štiti. Svi imaju pravo na jednaku zaštitu protiv bilo kakve diskriminacije kojom se krši ova Deklaracija i protiv svakog podsticaja na ovakvu diskriminaciju.

  -*-

  Opšta deklaracija o ljudskim pravima je strateški dokument Ujedinjenih nacija usvojen na zasedanju Opšte skupštine 10. decembra 1948. godine u Parizu kao opšti standard koji treba da provode sve države članice UN. Temeljna prava i slobode kao što su pravo na život, slobodu i sigurnost, jednakost pred zakonom i pošteno suđenje, sloboda misli i vere moraju biti omogućeni svima. Deklaracija je jedan od najznačajnijih dokumenata za ostvarivanje sloboda.

  Evo vam link pa se edukujjte:

  http://www.unhcr.rs/media/Opsta%20deklaracija%20o%20ljudskim%20pravima%20(1948).pdf

  Paradoksalno je što Deklaraciju najviše ne poštuju oni koji su je inicirali, predložili i izglasali kao u ostalom i sve pravo počev od Međunarodnog naniže.

 28. !s+1n@ kaže:

  Nece biti gotov do kraja godine 😀

 29. dostava besplatna kaže:

  El ninho

  Pa nacentriraj se da te ispljujemo.

 30. SAFET kaže:

  Samo da se gradi. SNS izgradjuje nasu Suboticu.

 31. Anonimni kaže:

  Sticajem okolnosti svaki drugi dan sam na granici radi se punom parom,biće gotov posao samo sneg a da nebude,a ovi što komentarišu a radove nisu ni videli neka se provozaju pogledaju pa onda daju komentar!!!

OSTAVITE KOMENTAR