Zorka – novi industrijsku park

Kako prenosi Beta, novosadska kompanija Viktorija grupa najavila je danas da će u Subotici, na zemljištu nekadašnjih Zorkinih fabrika, opremiti lokaciju za nove investicije.

Viktorija grupa je za 186 miliona dinara kupila tri preduzeća u stečaju iz sastavu šabačke fabrike veštačkih đubriva.

Nekadašnji fabrički kompleks će u naredne dve godine, kako je rečeno na današjoj konferenciji za novinare, biti očišćen od ekoloških zagadivača pretvoren u industrijsku zonu.

"Ovde je ekonomski neprihvatljivo pokretati proizvodnju jer je u stečajnom postupku rasprodato, ali možemo očekivati da ćemo dovođenjem poslovnih partnera omogućiti i otvaranje novih radnih mesta", rekao je novi direktor Zorke Dušan Turkulov.

Viktorija grupa je nekadašnjim radnicima Zorke koji su na fabričkom zemljištu izgradili kuće ili stanove poklonila 24 nekretnine.

Viktoria grup se uglavnom bavi agrobiznisom, a u okviru grupe posluje preduzeća Sojaprotein, Viktoria oil, Fertil, Veterinarski zavod, Luka Bačka Palanka, SP laboratorija, Viktoria lodžistik, Viktorija fosfati i Viktorija đubriva.

Sama fabrički komplek se prostire na oko 575 000 m2, a u njenom vlasništvu se nalaze hale, magacini, poslovni prostori sa površinom od oko 85 000 m2 (podaci agencije za privatizaciju), kao i oko 5455 m2 placeva van fabričkog postrojenja na potezu između Malog i Velikog Radanovca, kao i u Malom Bajmoku, (podaci agencije za privatizaciju).

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: