Zorka u petoj brzini

Iako im tokom maja meseca vreme nije išlo na ruku, građevinci, u sad već bivšoj fabrici veštackog đubriva "Zorka", rade punom parom sa ciljem da ispoštuju predviđene rokove i da do kraja godine sruše svih 110 000 kvadratnih metara hala.

Ovom priliokm vas obaveštavamo o trenutnoj situaciji na gradilištu, za čije parcele se interesuju strani investitori. Naime, pregovori su vođeni sa italijanskim predstavnicima koji su zainteresovani za 10 hektara zamlje, gde bi izgradili više fabrika. Takođe, postoje i upiti i predlozi od strane nemačkih investitora koji su izrazili želju da na jednom delu Zorke izgrade mini aerodrom. Međutim, za sada je sve na nivou protokola i dogovora a ne ugovora, pošto nijedan investitor ne želi da investira na zemljištu koje sadrži tone otpada koji kasnije moraju da saniraju. No, o investitorima za sada još ima vremena, jer se nakon rušenja očekuje sanacija-remedijacija tla, i koje će trajati veoma dugo, dok je cena svega toga izuzetna.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Ostaci jednog od najvećih giganata u SFRJ, iz kog je svojevremeno nastala i "Zorka" u Šabcu.

Slika
otpad u vidu gipsnih polja

Nakon rušenja novijih, betonskih hala, uskoro se radovi sele na rušenje i obejkata od cigle koji su starijeg porekla i za čije rušenje su dobili dozvolu i saglasnost grada.

Slika

Slika

Srodne vesti:
"Zorka" menja izgled
Viktoria budi uspavani gradKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

68 + = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: