Žrtve nesreće su tri brata

Prema informacijama austrijskih medija, živote su izgubili Safet A, njegov brat Sami A. i rođak Mesut K, a povrede je zadobio Safetov osmogodišnji sin, u stravičnom udesu koji se juče rano ujutru dogodio na auto-putu Novi Sad – Subotica, kod mesta Žednik.

Austrijski sajt oe24 navodi da se “audi” doslovno nabio na prikolicu kamiona, verovatno, zato što je vozač iz Sivasa, u Turskoj, posle 21 sat vožnje i pet sati pre sledeće stanice u Beču zaspao za volanom.

Nije poznato da li je Safet A, prevodilac iz Bregenca, u Austriji, iz Beča trebalo da nastavi direktno za Foralberg i samo odveze brata Samija A. u Beč. Zna se samo da su dvojica braće, od kojih je stariji poznati biznismen i jedan od osnivača bečke partije “Zajedno za Beč”, poginuli u strašnoj nesreći.

Njihov šurak Mesut K, koji je sedeo pozadi, takođe je poginuo. Preživeo je samo osmogodišnji sin Safeta A. Majka dečaka Fatma A. nije bila u kolima.

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 6.20 sati kod mesta Žednik, a uviđaj su uradili policija i zamenik osnovnog javnog tužioca iz Subotica. Za sada je poznato da su na licu mesta poginula tri muškarca iz putničkog vozila marke “audi”, dok je dete prevezeno u bolnicu u Subotici.

Kako saznaje “Blic”, kamion srpskih registarskih oznaka kretao se u pravcu graničnog prelaza Horgoš, brzinom od 80 kilometara na čas. Velikom brzinom mu se približio i zatim naleteo na njega vozač “audija Q7”, austrijskih registarskih oznaka u kome su bili turski državljani.

 

BlicKOMENTARI

 1. Meritor... kaže:

  Nešto ovde nije jasno…Naime na fotografiji teretno i putničko vozilo su na pomočnoj traci po kojem je zabranjena vožnja, ta traka je predviđena kao bezbednosna-spora traka ,koju mogu da koriste samo vozila koja održavaju autoput…

 2. Croat kaže:

  Tacno to moj drug radi, putuje iz Sarajeva do Berlina tako sto napravi jednu, po njemu “veliku” pauzu od pola sata. Dvoje dece pozadi. Finansijski mogu sebi priustiti pauzu u nekom motelu. Sto puta sam mu rekao da je debil!

 3. Toliko... kaže:

  Meritor…. Malo bolje pogledajte slike, automobil se nabio pod kamion, kamion ga je vukao još nekih 50-100metara dok se nije zaustavio u zaustavnoj traci.

 4. Zoran kaže:

  Pa kad od novog sada nema 80km parking,vozac sam 8god i uvek se tu desavaju udesi,treba jedno odmaraliste izmedju NS-b.topola..

 5. Milan kaže:

  Vozaču kamiona je pukla guma tokom vožnje i krenuo je da se bezbedno zaustavi u zaustavnoj(za sporija vozila) traci. Kako je zbog umora vozač audija zadremao, tu pravila ne postoje na koju stranu će cimnuti volan. Ostalo je stvar događaja kako se završi a ovo je bila po njih najgora varijanta.

OSTAVITE KOMENTAR