Zvali su ga Nindža

* 2007. Norbert Feher alias Vaclavić uhapšen je zbog pljačke i osuđen na dve godine zatvora. Zvali su ga Nindža jer je nosio triko i imao traku na glavi.
* 2010. ponovo je završio iza rešetaka zbog pljački uz pretnju sekirom, s kacigom na glavi. Od policije se krio pod vodom, dišući kroz trsku.
* 2015. policija ga je sumnjičila da je deo kriminalne grupe koja se teretila za ubistvo i otmicu, ali je na sudu oslobođen optužbi.
* 2015. zbog dobrog vladanja izašao iz zatvora, a onda sa svojom ekipom krenuo u pljačke.
* 2017. u aprilu ubio vlasnika bara u Bolonji i šumara koji je pokušao da ga uhapsi, posle čega je nestao bez traga.

Gađao farmera samostrelom

Italijanski mediji pišu da je ovaj Subotičanin prvi put u Italiji uhapšen 2007. godine. Tada je, prilikom jedne pljačke, farmera gađao samostrelom, zbog čega je osuđen na tri godine robije. Čim je izašao iz zatvora, prilikom jednog razbojništva ponovo je ranio čoveka. Osuđen je na pet godina. Tada je, navodno, Italija htela da ga izruči Rusiji, ali su odatle saznali da on nije ruski, već srpski državljanin.

Norbert Feher (41), kojeg su italijanski mediji prozvali “Srpski Rambo” i koji je osumnjičen za više ubistava u Italiji, posle višemesečne potere uhapšen je u Španiji.

Njegovom hapšenju prethodila je pucnjava u blizini farme između mesta Albalate del Arzobispo i Andora i u toj pucnjavi su ubijene tri osobe, među kojima su i dvojica pripadnika Civilne garde, javili su mediji. U trenutku hapšenja Vaclavić je bio “obučen u uniformu i naoružan” oružjem ukradenim od pripadnika Civilne garde koji su prethodno brutalno likvidirani, javili su mediji.

Šta će biti sa Norbertom

Najtraženijem srpskom beguncu Igoru Vaclaviću, poznatijem kao Norbet Faher i “Igor Srbin”, najverovatnije će biti suđeno u Španiji, jer je poslednje zločine počinio upravo na teritoriji te države. Za sada nije poznato kada će se Srbin pojaviti pred italijanskim pravosuđenjem da odgovara i za više zločina koje je počinio i u Italiji zbog čega je policija mesecima tragala za ovim ubicom rodom iz Subotice.


Ovo je rekao je glavni tužilac u Bolonji Đuzepe Amato posle hapšenja ubice za kojim Italija traga od aprila ove godine.
On je naveo da će italijansko pravosuđe zatražiti da u Španiji postupe po njihovom evropskom nalogu za hapšenje (koji važi samo na teritoriji država članica Evropske unije), te da će u daljem postupku da sarađuju sa Evropskom agencijom za koordinaciju sudstva, kao što su radili i tokom potrage za ovim zločincem.
Po svemu sudeći da će Subotičanin prvo biti osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora (u Španiji nema kazne doživotnog zatvora), a tek kada odsluži tu kaznu, trebalo bi da bude izručen Italiji zbog tri ubistva počinjenih na teritoriji te zemlje.
Tokom potrage za Feherom mediji sa Apeninskog poluostrva došli su i u Suboticu, gde begunac ima porodicu. Njegova porodica je, međutim, bila istrajna u odbrani zločinca, tvrdeći da najtraženiji begunac u Italiji nije kriv za zločine koji mu se pripisuju.KOMENTARI

 1. Pravdoljub... kaže:

  Ja bih ga nazvao nečovekom jer iza sebe je ostavio mnogo ožalošćenih. Iza njegovih zločina su ostala i deca bez roditelja i verujem majke bez sinova, žene bez muževa. Ovaj nečovek nezaslužuje publicitet.

 2. Megille kaže:

  Ima on i ime Weiss Norbert-više identiteta…

 3. Zlatko kaže:

  Sunce jedno mamino i tatino. Pa naravno da nije on kriv, nevinasce jedno.
  Posle druge pljacke je trebao u kamenolom do kraja zivota.
  Koliko nevinih ljudi je potrebno da nastrada, pa da se sudije i zakonodavci dozovu pameti.

 4. Neko kaže:

  Pa i nije bas bio nesto mnogo talentovan za kriminal;vise je robijao no sto je bio na slobodi a pljacke su mu vise rezultirale nepotrebnim zrtvama no nekim pomena vrednim plenom.Jeste umeo da izmice policiji ali tu pocinje i zavrsava se sva njegova “sposobnost”…bzvz.

 5. stormwatch kaže:

  Hmmm…ovo mi nesto cudno…lik je ubio tolike ljude u stranoj zemlji, Subotica je u kompletnoj svetskoj stampi na stubu srama, a ja sam ocekivao bar 150-200 poruka razlicitog nivoa ljutine i zhestine ovde, bar da se izrazi apsolutno zgrazavanje nad monstruozitetima….medjutim nista od toga. Di su nam sad “zhestoki” momcovi koji se javljaju u fake vestima sa nekim drugim porukama veoma ozbiljnih pretnji? Btw. Bolje da ne citate lokalne forume po italiji i spaniji gde se diskutuje ovo zlodelo….

OSTAVITE KOMENTAR