Zvezda dobila TV derbi u Subotici

NIS Spartak – Crvena zvezda 2:3 (25:19, 21:25, 15:25, 25:22, 13:15)

 

Fantastičan derbi u prepunoj subotičkoj Hali sportova, nije ni mogao da se završi drugačije, nego posle pet neizvesnih setova. Veći deo bodovnog kolača otišao je u Beograd, jer je Zvezda za nijansu manje grešila, a bila je hrabrija u završnici petog seta.

 

Meč je obilovao uzbuđenjima i preokretima. Spartak je bolje otvorio utakmicu, poveo 12:9, ali je Zvezda do drugog tehničkog tajm-auta stigla do dva poena prednosti – 16:14. Serijom od 6:0, iniciranom sjajnim servisom i odbranama, Golubice su se odlepile na, ispostaviće se nedostižnih 20:16. Bez podrške Ane Bjelice, Zvezda u ovom setu nije ličila na sebe.

Poveo je Spartak 4:0 i imao dobar ritam na početku drugog seta. Ipak, izmena primača kod gošći i ulazak mlade Subotičanke Sare Vojnić-Purčar, dali su Zvezdi mirnoću na prijemu i pokrenuli ostatak tima, pre svega Anu Bjelicu.

Serijom od 5:0, uz sve veći broj grešaka Golubica, Zvezda preuzima inicijativu, iako se Spartak držao sve do rezultata 19:19. Jači servis gošći i nekoliko dobrih napada, prelomili su set u korist Beograđanki.

 

Razigrala se Kecman na početku trećeg seta i uz Bjelicu „vukla” svoju ekipu ka vođstvu.

 

Imale su gošće 10:6, ali je sinoć sjajna Sofija Medić donela izjednačenje – 11:11. Ipak, tu je Spartak stao, jer je do kraja seta osvojio još samo tri poena – 25:14. Raspala se igra domaćeg kluba, bez pravog napada, a ni promene trenera Petkovića nisu urodile plodom. Drugi deo seta je pripao Crvenoj zvezdi koja je dominirala.

 

Spartak je ponovo počeo da igra bolju odbranu u četvrtom setu i to se odmah osetilo na rezultatu. Jedan od ključnih momenata bio je maratonski poen pred odlazak na prvi tehnički tajm–aut, osvaja ga Raonićeva blokom, a Spartak u naletu osvaja nove poene.

 

Uz četiri as servisa domaće su povele sa 20:14. Serijom 4:0 koju je nosila Bjelica Zvezda se vratila na 19:21, a vratila se neizvesnost u bučnu Halu sportova u Subotici. Drugu set loptu koristi Helićeva, a odluka o pobedniku sačekala je peti set.

 

Borbeno je bilo i u taj–brejku, Zvezda je povela 2:0, a Helićeva pravi preokret za 4:2. To, naravno, nije bio kraj neizvesnosti. As servise su izmenile Helićeva i Stevanovićeva, ali su domaće ipak imale poen prednosti na promeni strana.

 

Prednost Zvezdi na 10:9 vratila je blokom Budrovićeva, a posle kontre Bjelice bilo je 11:9. Nije funkcionisao prijem Golubica u tim momentima, imale su domaće tri poena zaostatka. Bjelica donosi Zvezdi prvu meč loptu, Medićeva je zadržala Spartak u igri, ali Milović kuva za 15:13 i za kraj drame u Subotici.

 

WienerligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR