Zvonko Bogdan otvara prvomajski uranak na Paliću

Gala koncertom Zvonka Bogdana u sredu 30. aprila u Maloj gostioni počinje program obeležavanja prvomajskih praznika na Paliću. Poznati šansonjer će nastupiti u jednom od najstarijih restorana u Srbiji, u sklopu obeležavanja dve decenije turističkog preduzeća Elit Palić.”

 

Kapaciteti ovog preduzeća, u čijem sklopu posluju hoteli “Park” i “Jezero” popunjeni su na nivou od oko 90 procenata , “još po koja soba je ostala”.

Prvi-maj-Palic-13

Kako je Tanjugu izjavio direktor “Elit Palić” Josip Šušnjar, trodnevni i četvorodnevni aranžmani su popularni jer je data specijalna cena za prvomajske praznike od 2.619 dinara za noćenje sa doručkom po danu. “

 

Gosti stižu iz cele Srbije, Mađarske, Rumunije. Svake večeri za prvomajske praznike u Maloj gostioni biće priređena živa muzika, dok goste u Ribljoj čardi očekuju tamburaši. Mala gostiona za 1. maj dočekuje goste sa junećim perkeltom i ovčijim paprikašem po promotivnim cenama”rekao je Šušnjar.

 

On je dodao da svojim posetiocima “Elit Palić” nudi i fakultativne programe po izboru kao što su izlet na kupanje u obližnoj poznatoj mađarskoj banji Morahalomu, zatim vinske ture u okruženju, kao i posete ergeli Kelebija.

 

Kao i prethodnih godina, goste i izletnike na Paliću očekuje bogat ugostiteljski program, u kojem osim nastupa Zvonka Bogdana, posetioce očekuje i bogata gastronomska ponuda uz tamburaše i muziku uživo u paličkim restoranima i čardama.

 

Što se zabavnog programa tiče, svi posetioci će moći da uživaju u najvećem luna parku zemlji, dok će na obali jezera i ove godine biti bogat izbor suvenira, slatkiša i proizvoda starih zanata karakterističknih za ovo podnevlje.

 

Posebna atrakcija biće program Zoološkog vrta Palić, koji je pripremio prezentacije i javno hranjenje životinja, kao i fejs pejnting (face painting). Posetioci će takođe moći da vide i neke od prinova u zoo vrtu – mladunče dvogrbe kamile, beloglave supove, kao i mužjaka mrkog medveda.

 

Što se tiče sporta, izdvaja se već tradicionalna međunarodna prvomajska jedriličarska regata kao i tradicionalni turnir dublova Tenis kluba Palić”.

 

Očekujemo da će Palić tokom prvomajskih praznika posetiti preko 50.000 izletnika kako iz Srbije tako i iz zemalja u okruženju” – rečeno je u preduzeću “Park Palić”.

 

Osim Palića, programe za prvomajske praznike pripremili su i ostali turističke radnici i preduzeća iz regiona Subotice i okoline.

 

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Subotice Ivane Anđelković, kapaciteti na salašima u okolini Subotice rasprodati su još pre tri meseca, svi hoteli na Paliću i u Subotici su popunjeni, a mesta ima još ponegde u privatnom smeštaju.

 

Ona je dodala da su hotelijeri u ugostitelji uglavnom pripremali aranžmane koju obuhvataju produženi vikend, na osnovu čega se očekuje da bude ostvaren veliki broj noćenja u Subotici i na Paliću, a takođe se očekuje i veliki broj izletnika iz cele Vojvodine, ali i susedne Mađarske.

 

Očekuje se povećan broj stranih gostiju, pogotovo iz Mađarske. To su naši tradicionalni gosti, a na osnovu najava iz turističkih organizacije koje su pripremale prvomajske aranžmane očekujemo da će ih biti više nego ranijih godina” – rekla je Anđelković Tanjugu. Ona je podsetila da je i prošle godine veliki porast u broju noćenja tokom prvomajskih praznika, što se povoljno odrazilo na statistiku ove turističke destinacije.

 

Da je Prvi maj prevashodno praznik rada, koji u nekim drugim zemljama obeležavaju protesti i borba za radnička prava, podsetiće Aktivisti “Centra Tito” i Udruženja građana “Solidarnost” protestom na centralnom gradskog trgu.

 

Pre 125 godina je prvi put obeležen 1. maj u našem gradu. Ne smemo odustati, dati 1. maj, jer sve su nam oduzeli. Prava radnika na južnoslovenskim prostorima iznova su pogažena. Zato nema razloga za proslavu, ali ima razloga za proteste, akcije, borbu koja bez mnogo nas neće biti uspešna” – navedeno je u pozivu na protest.

 

Drugog maja, po tradiciji praznik rada biće obeležen i susretom jugonostalgičara u “Mini Jugoslaviji.

 

RTVKOMENTARI

 1. Aleksa kaže:

  Bože pomozi, pa ovaj gospodin Šušnjar je izmislio toplu vodu, sva četiri dana praznika u Maloj gostioni će biti "priređena" živa muzika.

  Pa. nekada, u restoranima Bela lađa. Spartak, Beograd, Mala gostiona, Velika terasa,Hotel Zagreb, nije"priređivana"  muzika, nego je svako veče svirao orkestar, koji se tada nije nazivao "živa muzika".

 2. dejan01234@gmail.com kaže:

  danas  sam isao  sa    2  drugara     iz  pravca    riblje carde     na zenski strand .   .preko    puta  zenskog  stranda    smo  sreli   sator    u  pripremi    a izpred    rostilj   isto  u  pripremi  za   1 majske  praznike  ,  a slusajte   sad  ovo ! sator  nije imao  stranice  i  iza   satora   je  bio kamion i   pored  kamijona prasici   pobacani na  travu ,:(  proverite  da sator izpred   z  stranda   imace   pecene prasice    u  punudi .

 3. dejan01234@gmail.com kaže:

  gde iznajmit  takvu vecu  jedrilicu sa slike  ? da  desavanje  gledamo obrnuto  🙂 .

OSTAVITE KOMENTAR